Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Andělé – senioři doputovali do sídla Libereckého kraje

Daníčková Blanka

tiskový mluvčí

  • 10. 10. 2016 13:08

Sdílet článek

Putovní výstava Andělé mezi námi je v těchto dnech k vidění ve vestibulu Krajského úřadu Libereckého kraje. Fotografie zachycují obyvatele Domova důchodců ve Velkých Hamrech s úsměvem na tváři a především stylizované do různých profesí či pozic. Projekt, jehož cílem bylo potěšit seniory a zpestřit jim jejich každodenní život, současně poukazuje na to, že i starší lidé jsou plnohodnotnými členy naší společnosti. Snímky pochází z autorské dílny fotografky Markéty Urbanové, texty je doprovodila Inka Urbanová.

„Stáří je těžké a péče o staré a nemocné lidi neméně složitá, chtěli bychom touto putovní výstavou upozornit na to, že starých lidí přibývá a naše společnost by se měla zaměřit nejen na fyzickou péči, ale i na pozitivní rozvoj rodinných vztahů, pěstování sounáležitosti a v neposlední řadě na duševní pohodu starých a nemocných lidí. Naše výstava je zároveň poděkováním všem, kdo touto cestou aktivně jde a pracuje v sociálních službách,“ říkají autorky ke své výstavě. K tématu se přitom obě dostaly prostřednictvím rodinné zkušenosti, kde měly v domově svou babičku, za níž docházely a seznámily se tak blíže nejen s prostředím domova důchodců, ale i s nesnadnou prací zdejších zaměstnanců. 

Výstava je putovní a lidé ji mohli vidět už v různých městech Libereckého kraje. Její premiéra se odehrála v Domově důchodců Velké Hamry a podle všeho se postupně rozšíří a přibydou nové fotografie zdejších klientů.

Ve vestibulu krajského úřadu si ji můžou zájemci prohlédnout do 31. října. Přístupní je ve všední dny, od 8 do 17 hodin, v pondělí ve středu do 18 hodin.  

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky