Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Informace pro poskytovatele sociálních služeb_KISSOS - Průběžná zpráva

13. 06. 2017

P O Z O R - Aktuální informace:

 

Vážení poskytovatelé sociálních služeb,

dovolujeme si vás upozornit na povinnost podat:

1) Hlášení dalšího zdroje financování – termín podání nejpozději do 15. 7. 2017;

2) Průběžnou zprávu o poskytování sociálních služeb za období 1. 1. - 30. 6. 2017 – termín pro vyplnění 31. 7. 2017 do 24 hod.

 

Hlášení je nutné podat v rozsahu dle přílohy č. 4 Smlouvy o dataci/příspěvku zřizovatele nebo dle totožného formuláře, který je součástí Metodiky pro poskytovatele, viz příloha č. 2, který je dostupný pod odkazem http://odbor-socialni.kraj-lbc.cz/dotace/dotacni-rizeni-na-podporu-socialnich-sluzeb-z-rozpoctu-libereckeho-kraje-z-prostredku-mpsv-na-r-2017/metodika-kraje-pro-poskytovatele-2017. Hlášení je nutné podat v elektronické podobě opatřené zaručeným elektronickým podpisem, a to prostřednictvím datové schránky, nebo doručit v papírové podobě, podepsané statutárním zástupcem poskytovatele – poštou nebo osobně na podatelnu KÚ Libereckého kraje. V případě, že budete podávat Hlášení v papírové podobě, upozorňujeme, že 15. 7. 2017 není pracovní den a je proto nutné doručit Hlášení na podatelnu KÚ LK nejpozději do 14. 7. 2017, včetně.

Kontakt – M. Pražáková, tel. 485 226 902, e-mail: marcela.prazakova@kraj-lbc.cz

Dále si vás dovolujeme upozornit na vyplnění Průběžné zprávy o poskytování sociálních služeb, a to formou výkazu prostřednictvím systému KISSOS - modul Evidence a realizace viz https://kissos-lbc.ders.cz, a to v rozsahu, v jakém je přímo v tomto programu uvedeno. Data do karty se vyplňují do dvou sloupců:

  1. sloupec „Skutečnost k 30. 6. 2017“, tj. skutečná data za období 1. 1. - 30. 6. 2017;
  2. sloupec „Roční výhled k 30. 6. 2017“, tzn. plán na celý rok 2017 (kdy už znáte skutečná data za první polovinu roku a  k tomu odhadujete zbývající část roku 2017). Do tohoto sloupce vyplňte data za celý rok.

Karty Evidence a realizace – horní část bude otevřena od 1. 7. 2017, část „Podíl zadavatelů“ je otevřena už nyní a lze ji průběžně vyplňovat. V případě potřeby je možné údaj doplnit textovým komentářem, neváhejte použít pole i vpravo dole pod vyplňovaným údajem.

Proto, abyste mohli řádně vyplnit modul Evidence a Realizace, je nutné u každé sociální služby rozkliknout všechny zpřístupněné moduly do úrovně detailu (je nutné rozkliknout symbol LUPA). Je nutné tedy rozkliknout a zkontrolovat obsah v modulu „Síť sociálních služeb“, „Vyrovnávací platba“, „Podíl zadavatelů“ a „Evidence a realizace“. Systém je nastaven tak, abyste těmito kroky provedli kontrolu systému a mohli řádně vyplnit průběžnou zprávu.

V případě, že po výše uvedeném termínu zjistíte, že jste do karty uvedli chybný údaj, kontaktujte M. Pražákovou, tel. 485 226 902, e-mail: marcela.prazakova@kraj-lbc.cz

Vaše zkušenosti, poznámky a připomínky k programu KISSOS rádi uvítáme pro další rozvoj KISSOSu – kontakty:

marketa.pechova@kraj-lbc.cz (analytik aplikace pro řízení sítě sociálních služeb projektu „ Procesy střednědobého plánování, síťování a financování sociálních služeb v Libereckém kraji“),

kissos.lbc@kraj-lbc.cz;

marcela.prazakova@kraj-lbc.cz,

jiri.tuma@kraj-lbc.cz.

 
 

Mgr. Tůma Jiří
jiri.tuma@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226558
Mobil: 725741542