Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Liberecký kraj letos poprvé ocení nejlepší pečovatelky

Bc. Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 21. 06. 2017 16:53
  • Sociální

Sdílet článek

Svou Pečovatelku roku bude mít i Liberecký kraj. Na začátku října ocení tímto titulem špičkové pracovnice v sociálních službách z celého kraje. S nápadem přišel náměstek hejtmana LK Pavel Svoboda, který se inspiroval podobnou akcí, pořádanou v Jablonci nad Nisou.

Poděkování těm, co pečují o seniory, zdravotně postižené a další klienty, a to za mzdy hluboko pod celostátním průměrem, se uskuteční v Liberci u příležitosti Mezinárodního dne seniorů. Své pracovnice v sociálních službách, pečovatelky a osobní asistentky, budou nominovat samotné organizace, poskytující sociální služby.

„Pátý ročník Jablonecké pečovatelky se uskutečnil na konci minulého týdne v Městském divadle jako součást Koncertu proti násilí na seniorech. Akci dobře znám ze svého předchozího působení na jablonecké radnici, a nenechal jsem si ji ujít ani nyní. Pečovatelky a osobní asistentky berou svou práci jako poslání. Zaslouží si naši úctu a poděkování. Proto chceme ocenění rozšířit na celý Liberecký kraj a připravujeme vůbec poprvé krajskou Pečovatelku roku,“ vysvětlil náměstek hejtmana LK Pavel Svoboda.

Titul Jablonecká pečovatelka si převzalo sedm pečovatelek a osobních asistentek nejen za práci s klienty, ale i za své další profesní a osobní kvality. Ocenění uděluje statutární město Jablonec nad Nisou ve spolupráci s místní Diakonií. 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky