Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Memorandum o spolupráci Libereckého kraje a Agentury pro sociální začleňování

Daníčková Blanka

tiskový mluvčí

  • 14. 07. 2016 13:23

Sdílet článek

Výměnu informací, poskytování konzultací, přijímání společných stanovisek a postupů s cílem zmírnit problémy sociálně vyloučených obyvatel. To vše přinese aktualizované Memorandum, které podepsali 11. července 2016 hejtman Libereckého kraje Martin Půta a ředitel Agentury pro sociální začleňování Radek Jiránek. Memorandum o spolupráci mezi krajem a Agenturou vychází z předchozí několikaleté spolupráce.

Podpisem Memoranda obě strany vyjádřily společné přání rozvíjet a upevňovat vzájemné partnerství v oblasti realizace strategií sociálního začleňování, zejména na oblast sociálních služeb, vzdělávání, zaměstnanosti, bydlení, zdravotní péče a prevence kriminality, včetně tvorby koncepčních dokumentů.

Spolupráce bude podle náměstkyně hejtmana Libereckého kraje, pověřené řízením resortu sociálních věcí Lenky Kadlecové, probíhat i nadále při činnosti krajské Komise pro národnostní menšiny a sociální začleňování. Do ní jsou kromě zástupců kraje a Agentury zapojeni i zástupci národnostních menšin, obcí a dalších organizací, které se podílejí na sociálním začleňování. 

Agentura pro sociální začleňování v Libereckém kraji v rámci své činnosti již úzce spolupracuje s městy Ralsko, Velké Hamry, Liberec, Nový Bor a mikroregionem Frýdlantsko. Od září 2016 se do takzvaného Koordinovaného přístupu k sociálně vyloučeným lokalitám připojí i město Tanvald.

Agentura pro sociální začleňování byla zřízena v roce 2008 jako jeden z odborů Úřadu vlády. Jejím cílem je systematicky podporovat obce a města při řešení problematiky sociálního vyloučení. V současné době působí v 37 lokalitách. Celkem se jedná o více jak sto měst, obcí a městských obvodů.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky