Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Putovní výstava věnovaná komunitám dorazí na kraj

Daníčková Blanka

tiskový mluvčí

  • 26. 01. 2017 14:28
  • Sociální

Sdílet článek

Výstava fotografií osobností z komunit žijících v Libereckém kraji doputuje do vestibulu Krajského úřadu Libereckého kraje. Vernisáž výstavy nazvané Tady jsem doma, jíž se zúčastní i lidé zachycení na snímcích, se uskuteční ve středu 1. února od 13 hodin ve vestibulu úřadu. Doplní ji i doprovodný kulturní program, při kterém hosté uvidí např. tradiční vietnamský tanec žen. Výstavu podpořil náměstek pro sociální věci Pavel Svoboda.

Projekt je zajímavý mj. tím, že jednotlivé fotografie spojuje jedna myšlenka. Výstava představuje zástupce jednotlivých komunit národnostních menšin, které žijí v Libereckém kraji a v různé míře u nich proběhla, či probíhá, úspěšná integrace do majoritní společnosti. Každá osobnost výstavy je společnosti něčím přínosná, ať už se jedná o zástupce ze země naší vlasti vzdálenější či bližší, kulturně a etnicky podobnější či rozdílnější.

Výstava zachycuje tvář a příběh patnácti osobností zastupujících celkem 12 komunit, které se mnohdy musely vydat a překonat svoji vlastní komfortní zónu, aby vstříc obavám, strachu či nejistotě, šly za lepším životem a přívětivějšími životními podmínkami a možnostmi. Aby získaly více svobody, zabezpečily sebe i své děti a získaly spokojenější život v novém domově, kterým se pro ně stal právě Liberecký kraj. Další zajímavostí výstavy je, že mezi autory fotografií můžete najít i jednu z tváří výstavy a dozvědět se více o jeho životě v České republice. Je jí známý liberecký fotograf původem ze Sýrie Ibrahim al Sulaiman.

Putovní výstavu společně připravily statutární město Liberec, Krajský úřad Libereckého kraje a Krajská vědecká knihovna v Liberci, podílelo se také Komunitní středisko Kontakt, p. o. Výstava je putovní – v měsíci lednu 2017 byla k vidění v hale Nového magistrátu v Liberci, odkud se přesune do vestibulu Krajského úřadu Libereckého kraje, kde si ji budou moct návštěvníci prohlédnout po celý únor 2017.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky