Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Už popáté vybaví úředníci Kraje zachovalým šatstvem sociálně slabé

26. 04. 2017

Charitativní sbírka zachovalého obnošeného oblečení Dejte věcem druhou šanci, kterou dvakrát ročně organizuje mezi zaměstnanci sociální odbor Krajského úřadu Libereckého kraje, proběhne v pátek 28. dubna ve vestibulu úřadu už popáté. Nepotřebné šatstvo, svetry, košile, trička, bundy, ale i třeba boty a další věci si odvezou pracovníci Farní charity Česká Lípa. Sami je posléze rozdělí mezi sociálně slabé z Českolipska, zejména lidem bez domova a obyvatelům azylových domů.

„Do sbírky se obvykle zapojí přes sto pracovníků Krajského úřadu LK. Je obdivuhodné, že je zájem pomoci sociálně slabým alespoň touto formou mezi našimi úředníky tak velký, a že pořád roste. Nosí do sbírky nejen už nepotřebné oblečení, ale také věci do vybavení domácnosti, skleničky, hrnky, talíře, ale i drobné elektrospotřebiče, například mixéry. A to úplně nové, ještě nevybalené. To ocení zejména maminky s dětmi,“ upřesnil náměstek hejtmana pro sociální oblast Pavel Svoboda, který nad sbírkou převzal záštitu.

Sbírku pořádá sociální odbor od roku 2015. Původně se měla konat jenom jednou ročně, ale kvůli velkému zájmu se hned první rok uskutečnila dvakrát, na jaře a na podzim. Výtěžek pokaždé putuje do některé z charitativních organizací. Při jednom z minulých ročníků se dokonce auto charity muselo na Krajském úřadu LK otočit třikrát. Věcí se nashromáždilo tolik, že se všechny do osobního automobilu najednou nevešly. „Ze sbírky se stala tradice. Určitě v ní budeme pokračovat,“ doplnil Pavel Svoboda.

Bc. Dědková Markéta
marketa.dedkova@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226324
Mobil: 739541624