Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Ve třech krajských zařízeních sociálních služeb bude výběrové řízení na ředitele

08. 03. 2017

Vypsání výběrových řízení na místa ředitelů tří krajských příspěvkových organizací, jež spadají pod resort sociálních věcí, schválila na svém 4. zasedání v úterý 7. března Rada Libereckého kraje.

K 30. červnu tak ve svých funkcích skončí Jiří Bezouška (Domov a Centrum denních služeb Jablonec nad Nisou), Ilona Hummelová (Denní a pobytové sociální služby Česká Lípa) a Jaroslava Fojtíková (Domov důchodců Jablonecké Paseky). „Jde o poslední ředitele z našich příspěvkových organizací, kteří ještě mají pracovní smlouvu na dobu neurčitou. Podle Směrnice Rady LK, číslo 01/2007, však mohou být do svých funkcí jmenováni jen na šest let. Proto tedy, abychom naplnili tuto směrnici, vypisujeme nová výběrová řízení,“ vysvětlil náměstek hejtmana pro resort sociálních věcí Pavel Svoboda.

Konkurzy na místa ředitelů proběhly u ostatních příspěvkových organizací sociálního resortu již dříve v minulosti. Část odvolaných ředitelů a ředitelek se tehdy do výběrových řízení přihlásila a po doporučení hodnotící komise byla ve funkci potvrzena Radou LK na další šestileté období. Stejné vedení tak zůstalo například v Domově důchodců Český Dub, Jedličkově ústavu v Liberci, v libereckém Apossu, Domově Raspenava nebo Domově pro osoby se zdravotním postižením Mařenice.

„Stejnou šanci mají i ředitelé, kteří byli odvolaní nyní jako poslední. Mohou se pokusit své posty obhájit,“ upřesnil Pavel Svoboda. „Výběrová řízení plánovalo vedení Libereckého kraje vyhlásit už dříve. Určité zdržení ale způsobily volby,“ doplnil.

Výběrová řízení se uskuteční v průběhu května. Noví ředitelé by měli do vedení všech tří organizací nastoupit k 1. červenci 2017. Ve výběrové komisi usednou jak radní Libereckého kraje, tak i zástupci měst, kde daná zařízení sídlí, a rovněž také odborníci na sociální problematiku z jiných krajů České republiky.

Nově jmenovaní ředitelé budou po 6 letech ve funkci podrobeni komplexnímu hodnocení výsledků jejich práce. Poté budou buď ponecháni v čele organizací, nebo bude Radou Libereckého kraje vypsáno na tato místa nové výběrové řízení. 

Foto: DD Jablonecké Paseky

Bc. Dědková Markéta
marketa.dedkova@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226324
Mobil: 739541624