Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Zákaz návštěv v Domově důchodců v Českém Dubu končí ve středu

Daníčková Blanka

tiskový mluvčí

  • 14. 02. 2017 14:17
  • Sociální

Sdílet článek

S účinností k 15. únoru odvolává vedení Domova důchodců Český Dub zákaz návštěv, ten byl v platnosti od 10. ledna 2017.

„Zákaz návštěv je nepopulární opatření, které samozřejmě negativně ovlivňuje pohodu našich obyvatel. Přistupujeme k němu v jen nezbytných případech. Proto jsme rádi, že ho můžeme zrušit,“ vysvětlil Radim Pochop, ředitel domova. Jak podotkl, nepopulární opatření bylo přijato s cílem ochránit zdraví klientů. „Zákaz vycházel z aktuální situace, byl enormní výskyt chřipkových onemocnění. Přihlédli jsme k doporučení hygieniků a praktických lékařů,“ dodal ředitel domova.

Starší lidé jsou na podobná onemocnění citlivější a jejich organizmus se s nemocí mnohem hůře vypořádává. Není přehnané konstatování, že může jít i o ohrožení života.

Domov důchodců Český Dub je příspěvkovou organizací Libereckého kraje. Ve dvou sociálních službách nabízí celkem sto míst. 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky