Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Bohuš Matuš s Vrabčáky velkolepě odstartoval oslavy Dne seniorů

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 10. 10. 2018 00:00
  • Sociální

Sdílet článek

Populární zpěvák Bohuš Matuš bavil ve čtvrtek 4. října seniory v jabloneckém Městském divadle. Koncert, na němž s ním vystoupil i dětský pěvecký sbor Vrabčáci, odstartoval letošní Oslavy Mezinárodního dne seniorů. V pěti městech kraje je pod záštitou náměstka hejtmana Pavla Svobody pořádá až do konce října Liberecký kraj. Druhé kulturní odpoledne se uskuteční ve čtvrtek 11. října v České Lípě.

K prasknutí naplněné jablonecké divadlo odměnilo dlouhým potleskem nejen vystoupení známého zpěváka Bohuše Matuše, ale také dětského pěveckého sboru Vrabčáci pod vedením sbormistra a ředitele divadla Pavla Žura. Diváky nadchlo i vystoupení Vrabčat, za doprovodu Dáši Vajdíkové. Pavel Žur se představil publiku také jako zpěvák, když zazpíval píseň Mamince, věnovanou všem seniorkám.

Současně během koncertu ocenila Krajská rada seniorů pětici nejaktivnějších seniorek z regionu. Ke gratulaci se přidal vedle náměstka hejtmana Pavla Svobody také jablonecký primátor a poslanec Petr Beitl a jeho náměstek Miloš Zahradník. Erna Kohoutková, Blanka Svobodová, Helena Kominíková, Hana Korcinová a Ludmila Caránková si květiny, diplom a drobné dary převzaly na jevišti divadla za potlesku celého hlediště.

Bohuš Matuš přidal do svého vystoupení ze světově proslulého muzikálu Fantom opery ústřední duet The Phantom of the Opera. Zazpíval jej s Monikou Sommerovou. Samotný závěr pak patřil Slavíkům z Madridu. „Smyslem oslav svátku seniorů je poděkovat starší generaci za to, co vytvořila a dosud dává naší společnosti. Zahájení v jabloneckém divadle se povedlo, vládla mu místy až dojemná atmosféra. Senioři byli spokojení. Věřím, že stejně úspěšný bude program i v dalších čtyřech městech Libereckého kraje, v České Lípě, Semilech, Turnově a Liberci,“ poznamenal náměstek hejtmana Pavel Svoboda.

V libereckém Divadle F. X. Šaldy proběhne současně vyhlášení II. ročníku ankety Pečovatelka roku.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky