Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Budova kraje se opět zahalí do modré barvy

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 01. 04. 2019 00:00
  • Sociální

Sdílet článek

Modrou barvou bude v noci z úterý 2. dubna na středu 3. dubna svítit budova krajského úřadu. Kraj se tak již počtvrté zapojí do kampaně „Česko svítí modře“, jejímž cílem je rozšířit povědomí společnosti o problematice autismu. Kromě nasvícení čelní stěny mrakodrapu budou omodřeny také krajské webové stránky.

„Do kampaně se zapojujeme již od roku 2016. Je důležité upozornit na to, že mezi námi žijí lidé, kteří nemají to štěstí a kvůli svému hendikepu vnímají život odlišně. Zaslouží si proto naši podporu, neboť věřím, že osoby s poruchou autistického spektra mohou být při správné péči a léčbě přínosem pro celou společnost,“ uvedl Pavel Svoboda, náměstek hejtmana pro resort sociálních věcí.

Budova Krajského úřadu Libereckého kraje bude svítit modře od úterního večera 2. dubna do rána druhého dne. Letošní ročník kampaně „Česko svítí modře“ potrvá až do konce dubna. Tématem VI. ročníku je Cesta pochopení. Cílem kampaně je informovat společnost o autismu a respektovat přístup profesionálů k lidem s některou z forem autismu.

Do kampaně „Česko svítí modře“ se letos kromě Libereckého kraje zapojí i Asociace krajů České republiky, ministerstvo dopravy, financí, pro místní rozvoj a spravedlnosti.

Více informací naleznete zde:

http://www.nadejeproautismus.cz/osveta/cesko-sviti-modre/duben-2019/

https://www.detiuplnku.cz/cs/kdo-jsme/

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky