Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Dům kultury bude v pondělí 2. října patřit seniorům

Mgr. Fulková Andrea

vedoucí oddělení tiskového a vnějších vztahů

  • 27. 09. 2017 13:22
  • Sociální

Sdílet článek

Všechny dříve narozené zve Liberecký kraj v pondělí 2. října do Domu kultury Liberec. Pod názvem Svátek seniorů zde bude od rána až do večerních hodin probíhat zábavný program, jehož hlavní hvězdou bude odpoledne vystoupení zpěváka Václava Neckáře. Záštitu nad akcí převzali hejtman Libereckého kraje Martin Půta a jeho náměstek pro sociální oblast Pavel Svoboda.

Svátek seniorů připravil Liberecký kraj k Mezinárodnímu dni seniorů, který si vždy první říjnový den každoročně připomíná celý svět od roku 1998. Dům kultury se v pondělí 2. října otevře již v 9:00 hodin ráno. Dopoledne bude poučné, bude věnováno například trénování paměti, zasvěcování do IT technologií, anebo povídání o tom, jak se co nejdéle udržet ve zdravotní kondici. Jedním z témat bude také bezpečnost.

Hlavní kulturně zábavný program odstartuje v 15:00 hodin odpoledne. V 16:00 hodin vyhlásí náměstek Svoboda výsledky ankety Pečovatelka roku Libereckého kraje. Vůbec poprvé v historii kraje budou oceněny nejlepší pečovatelky z celého regionu. V 17:00 hodin přijde na pódium Václav Neckář. Diváci se mohou také těšit na místní pěvecké seniorské soubory – Matyldu a Tyldu z Liberce nebo Izerínu z Jablonce nad Nisou. Program uzavře od 18:15 hodin taneční zábava.

„Svátkem seniorů chceme lidem připomenout, že dříve narození tvoří nedílnou a důležitou součást naší společnosti. Vždyť dnes stavíme na tom, co právě oni před lety vybudovali,“ zdůraznil náměstek hejtmana Pavel Svoboda. „Poprvé oceníme nejlepší pečovatelky Libereckého kraje. Tím jim chceme poděkovat za jejich obětavost a nasazení, se kterým pečují o ty, jež se bez pomoci druhých neobejdou. A přitom svou práci vykonávají za výrazně podprůměrnou mzdu,“ dodal Svoboda.

Svátek seniorů se uskuteční za finanční podpory Ministerstva práce a sociálních věcí České republiky. Vstup je zdarma.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky