Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Investice v kraji pokračují. V Hodkovicích vyroste domov pro sociální služby, v Nové Vsi domácnost pro osoby se zdravotním postižením a v Jedličkově ústavu bude nový výtah

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 30. 06. 2020 11:37
  • Majetek a investice
  • Rozvoj
  • Sociální

Sdílet článek

Rada Libereckého kraje na včerejším jednání rozhodla o dalších investičních akcích v regionu. Vybrala dodavatele pro výstavbu výtahu v budově F v Jedličkově ústavu v Liberci za bezmála 7 milionů korun včetně DPH, domu Jana pro sociální službu v Hodkovicích nad Mohelkou v hodnotě 22,3 milionu s DPH a také zahájila výběr firmy, která za zhruba 48 milionů postaví domácnost pro osoby se zdravotním postižením v APOSSu v Nové Vsi u Chrastavy.

„Investiční akce pokračují nehledě na koronavirovou krizi. Jsem moc rád, že můžeme vybírat další firmy, které se budou podílet na výstavbě důležitých objektů. Nový výtah v Jedličkově ústavu jednoznačně usnadní pohyb po budově. Nezapomínáme ani na sociální služby, kde se snažíme vybudovat zcela nové objekty, které splňují požadavky moderní doby,“ uvedl Jan Sviták, náměstek hejtmana pro resort dopravy, investic a veřejných zakázek.

Na výstavbě Domu Jana v Hodkovicích nad Mohelkou začne vybraná firma pracovat nejdříve v srpnu 2020 a jeho dokončení kraj předpokládá nejpozději na konci roku 2021. „Lidí s roztroušenou sklerózou bohužel v našem regionu přibývá, proto je dobře, že toto zařízení vznikne. Vyspělost každé společnosti se totiž pozná podle toho, jak dobře se dokáže postarat o potřebné,“ vysvětlil Pavel Svoboda, náměstek pro resort sociálních věcí.

Nového výtahu v Jedličkově ústavu se uživatelé dočkají nejdříve v březnu příštího roku. Práce na výstavbě domácnosti pro zdravotně postižené v novoveském APPOSu by měly začít ještě letos s předpokládaným termínem dokončení tři čtvrtě roku od předání stavby zhotoviteli.

Na investiční akce v příspěvkových organizacích dal vloni resort sociálních věcí přes 93 milionů korun. Letos částka na investice v této oblasti činí 127.365.050 korun. Finance jsou včetně účelových příspěvků a investičních akcí.

Přehled vývoj požadavků Libereckého kraje a obdržených alokací na sociální služby v letech 2016–2021:

Investice v kraji pokračují

 

Youtube video

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky