Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Jak vzdělávat děti ve finanční gramotnosti se dozví čtenáři 7. čísla zpravodaje Rodinám

Anna Vašková

odborný zaměstnanec

  • 29. 05. 2023 10:18
  • Sociální

Sdílet článek

Liberecký kraj vydal na konci května 7. číslo zpravodaje Rodinám. Rozhovor na téma finanční gramotnosti poskytla dětská psychoterapeutka a spoluzakladatelka terapeutické linky Sluchátko Katka Novotná.   

„Zpravodaj vydáváme pravidelně. Je určen pro zájemce o rodinnou politiku. Lidé zde ale mohou nalézt také inspiraci na rodinný výlet po kraji, tentokrát po stopách pohádkových bytostí, nebo informace, jak zabavit děti doma za deštivého počasí. Nezapomínáme například ale ani na rodiče dětí s poruchou autistického spektra. V tomto čísle se zabýváme finanční gramotností u dětí. Je to základní a zásadní dovednost, která děti bude provázet celým životem a čím dřív se v této oblasti začnou vzdělávat, tím lépe,“ uvedl Petr Tulpa, náměstek hejtmana pro resort sociálních věcí.

V rámci zvýšení povědomí veřejnosti o nabídce registrovaných sociálních služeb v Libereckém kraji, se ve zpravodaji představí Občanská poradna Déčko Liberec. Tato organizace je otevřená pro všechny, kteří se ocitli v tíživé životní situaci. S čím konkrétně může poradna lidem pomoci je názorně popsáno prostřednictvím několika případů, které organizace v minulosti řešila. Náměty do stále rubriky Zábava pro celou rodinu dodalo Rodinné centrum Maják. V každém čísle zpravodaje Rodinám má také své místo stálá rubrika Náhradní rodinná péče.

Protože zpravodaj vzniká pod hlavičkou krajského odboru sociálních věcí, věnuje se každé číslo i odbornějším tématům, jako je oblast náhradní rodinné péče a s tím související celokrajská kampaň pro vyhledávání náhradních rodičů s názvem Mít domov a rodinu. Samozřejmost, nebo vzácnost? Tato kampaň funguje v Libereckém kraji již od roku 2015 a v současné době se na jejím fungování podílí kromě Krajského úřadu Libereckého kraje také 8 neziskových organizací, které doprovázejí pěstounské rodiny. Tři z nich jsou představeny právě v nejnovějším čísle zpravodaje Rodinám.

Zpravodaj vychází dvakrát ročně a je vydáván primárně v elektronické podobě (ke stažení zde: https://www.rodinalk.cz/zpravodaj-rodinam). Tištěný zpravodaj je distribuován prostřednictvím sítě mateřských a rodinných center v Libereckém kraji (Síť pro rodinu a Asociace Comeniana).

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky