Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Kde se daří rodinám a kde dobře žijí senioři? Obce se mohou hlásit do soutěže

Jan Mikulička

odborný zaměstnanec vztahů s veřejností

  • 15. 02. 2022 10:17
  • Sociální

Sdílet článek

Tradice pokračuje. Také v letošním roce mají obce Libereckého kraje opět možnost zapojit se do soutěže Obec přátelská rodině a seniorům. Tato celostátní akce, kterou každý rok vyhlašuje ministerstvo práce a sociálních věcí, usiluje o propagaci prorodinné a proseniorské atmosféry v obcích České republiky a podněcování jejího rozvoje.

„Z pohledu rodinné politiky mají obce své důležité a nezastupitelné místo. K rodinám mají nejblíže, a to především díky dobré znalosti místních podmínek," uvedl Petr Tulpa, náměstek hejtmana pro resort sociálních věcí.

Obce mají v této soutěži možnost získat finanční prostředky na prorodinné a proseniorské aktivity na místní úrovni. V jejím rámci se  letos dočkají podpory dvě dotační oblasti, a to Obec přátelská rodině a Obec přátelská seniorům. Podpořeny budou žádosti, prostřednictvím kterých budou zájemci žádat o úhradu nákladů neinvestičního charakteru na podporu rodiny či seniorů a aktivit mezigenerační soudržnosti na komunální úrovni.

Žádosti o poskytnutí neinvestiční dotace (přihlášky) je možné zasílat do 31. března 2022. Veškeré informace se nalézají na webových stránkách  Ministerstva práce a sociálních věcí https://www.mpsv.cz/web/cz/obec-pratelska-rodine-a-seniorum-2022.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky