Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Klienti terapeutické komunity dostanou devítimístný automobil

20. 06. 2018

Radní včera odsouhlasili poskytnutí účelové investiční dotace ve výši tři čtvrtě milionu korun z rozpočtu Libereckého kraje na pořízení devítimístného vozu pro klienty Terapeutické komunity Advaita, která sídí v Nové Vsi u Chrastavy.

Posláním této komunity je uzdravovat klienty ze závislosti, a to zejména prostřednictvím jejich osobního rozvoje a změnou životního stylu. Kapacita služby je 15 lůžek. Přeprava klientů je v rámci léčebného programu a v souladu s poskytováním základních činností služby dle zákona. Přeprava je tudíž bezplatná. Poskytování služby naplňuje Národní protidrogovou politiku a Plán protidrogové politiky Libereckého kraje.

Zájmem Libereckého kraje je podpořit činnost této organizace, proto jsme navrhli poskytnutí účelové investiční dotace ve výši 750 000 korun z rozpočtu Libereckého kraje. Jsem za shodu rád,“ doplnil Pavel Svoboda, náměstek hejtmana pro resort sociálních věcí.

Terapeutická komunita Advaita se sídlem v Nové Vsi u Chrastavy je pobytová registrovaná sociální služba pro osoby závislé na nelegálních návykových látkách. Je poskytována na základě Pověření k poskytování služby v obecném hospodářském zájmu vydaném Ministerstvem práce a sociálních věcí České republiky v rámci programu B pro nadregionální a celorepublikové služby. Služba je zařazena v Síti sociálních služeb Libereckého kraje a je poskytována od roku 1997. Klienti se léčby účastní dobrovolně, léčba je určena pro osoby starší 18 let a trvá deset až patnáct měsíců. Kapacita služby je 15 lůžek. 

Přeprava klientů je v rámci léčebného programu a v souladu s poskytováním základních činností služby dle zákona. Klienti za přepravu neplatí, nejedná se o fakultativní činnost. Vozidlo není potřeba nijak speciálně upravovat, pouze je zapotřebí větší úložný prostor pro přepravu zavazadel.

Mgr. Filip Trdla
filip.trdla@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226307