Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Kraj nabízí organizacím další termín, kdy mohou žádat o dotaci na podporu rodiny

15. 05. 2020

V době od 18. května do 31. května 2020 mohou ještě neziskové organizace požádat Liberecký kraj o individuální dotaci v oblasti rodinné politiky. O dalším dodatečném termínu rozhodlo vzhledem k současné koronavirové pandemii vedení Libereckého kraje. Vychází tak vstříc těm organizacím, které v době nouzového stavu řešily jiné problémy, a proto žádost o dotaci nezvládly v původní lhůtě do 15. dubna 2020 podat.

„Velké množství nestátních neziskových organizací v době nouzového stavu upravilo svou činnost a zabývalo se problémy spojenými s pandemií. Proto jsme se rozhodli, že dodatečně umožníme podávat žádosti o individuální dotaci v oblasti rodinné politiky, a přidali jsme další termín,“ potvrdil náměstek hejtmana pro sociální oblast Pavel Svoboda.

Individuální dotace v oblasti rodinné politiky je určena nestátním neziskovým organizacím, které pracují s cílovou skupinou „rodina s dětmi“. „Organizace mohou žádat o podporu projektů na vzdělávací osvětové aktivity v oblasti rodinné politiky, na podporu mezigeneračního soužití a na metodickou podporu v oblasti slaďování rodinného a pracovního života,“ upřesnil Pavel Svoboda.

Všechny došlé žádosti posoudí Poradní sbor pro sociálně-právní ochranu dětí Krajského úřadu Libereckého kraje. Poté materiál předloží orgánům kraje s návrhem na rozdělení peněz. Více informací zájemci naleznou na dotačním portálu: https://dotace.kraj-lbc.cz/socialni-veci/individualni-zadost-o-dotaci-v-oblasti-rodinne-politiky-d453296.htm.

Mgr. Filip Trdla
filip.trdla@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226307
Mobil: 770134419