Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Kraj odvolal ředitele domova pro seniory v Jabloneckých Pasekách. Ředitelce v Raspenavě končí mandát

Anna Vašková

odborný zaměstnanec

  • 13. 07. 2022 09:56
  • Sociální

Sdílet článek

Krajští radní včera rozhodli o odvolání ředitele Jana Sembdnera z Domova důchodců v Jabloneckých Pasekách. Běžná finanční kontrola odhalila nesrovnalosti zejména v oblasti zveřejňování smluv v registru a nedostatky při uplatňování zásad v zadávání veřejných zakázek. Obecně lze říci, že se jedná o celkovou ztrátu důvěry k vedení organizace ze strany kraje. Domov dočasně povede Lenka Kadlecová, současná ředitelka Centra denních služeb v Jablonci nad Nisou. Rada kraje též vypsala výběrové řízení na obsazení pozice ředitele v Domovu Raspenava, ve kterém završila šestileté funkční období Květa Kutílková.

„V Jabloneckých Pasekách jsme provedli běžnou kontrolu hospodaření. Prokázalo se pochybení v oblasti zveřejňování objednávek a smluv v registru. Příspěvková organizace preferovala zadávání veřejných zakázek opakujícím se firmám. Z těchto důvodů jsme rozhodli při jednání Rady Libereckého kraje o odvolání ředitele Jana Sembdnera. Ztratili jsme k jeho vedení dané příspěvkové organizace důvěru,“ uvedl Petr Tulpa, náměstek hejtmana pro resort sociálních věcí.

Domov v Jabloneckých Pasekách dočasně povede Lenka Kadlecová, a to do doby, než bude jmenován nový ředitel na základě výběrového řízení. „Jeho nástup předpokládáme na začátku října letošního roku,“ dodal Petr Tulpa.      

V Domově Raspenava končí svůj mandát Květa Kutílková. Výběrové řízení na post nového ředitele začne nejpozději 15. července letošního roku. „Chtěl bych paní ředitelce moc poděkovat za její služby,“ řekl Petr Tulpa.

Krajští radní včera rozhodli také o jmenování ředitelky Dětského domova Semily. Stane se jí Viera Hlaváčová.  

 

Youtube video

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky