Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Kraj opět požádá stát o příspěvek na činnost svého koordinátora pro romské záležitosti

Šimice Marie

tiskový mluvčí

  • 08. 09. 2017 09:19
  • Rozvoj
  • Sociální

Sdílet článek

Krajská rada schválila předložení žádosti o finanční podporu činnosti krajského koordinátora pro romské záležitosti na rok 2018. Žádost bude předložena do příslušného dotačního programu administrovaného Úřadem vlády České republiky a Radou vlády České republiky pro záležitosti romské menšiny.

Liberecký kraj žádá touto formou o podporu pravidelně každý rok. Doposud byl vždy stoprocentně úspěšný a získal podporu v maximální výši. Na Krajském úřadě Libereckého kraje je v souladu se zákonem o krajích funkce koordinátora pro romské záležitosti zřízena v oddělení sociální práce, odboru sociálních věcí, a to již od roku 2000. V současnosti ji zastává Václav Strouhal, DiS..

Koordinátor zajišťuje zároveň pozici tajemníka Komise Rady Libereckého kraje pro národnostní menšiny, cizince a sociální začleňování, pořádá semináře a vzdělávací akce pro romské poradce obcí s rozšířenou působností, terénní pracovníky i neziskové organizace. Účastní se jednání na obcích a městech v kraji za účelem řešení problematiky romské menšiny a cizinců, stejně jako zastupuje kraj na jednání se subjekty s celostátní působností. Cílem jeho činnosti je zlepšení sociální, kulturní i politické situace národnostních menšin na území kraje.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky