Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Kraj pomůže organizacím překlenout složitý začátek nového roku deseti miliony korun

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 10. 10. 2018 00:00
  • Ekonomika
  • Sociální

Sdílet článek

Rada Libereckého kraje 9. října odsouhlasila rozdělení 10 milionů korun na pokrytí provozních nákladů organizacím, které poskytují sociální služby. Dotace jim pomůže v prvních třech měsících nového roku překlenout složité finanční období.

Nestátní neziskové organizace nedisponují dostatečným množstvím finančních prostředků vždy na začátku kalendářního roku. Proto jim Liberecký kraj již poněkolikáté předfinancováním pomáhá tuto složitou situaci překonat. Pokud by se totiž organizace na začátku roku ocitly bez peněz, mohlo by to ohrozit kvalitu a rozsah poskytovaných sociálních služeb,“ uvedl náměstek hejtmana Libereckého kraje pro sociální oblast Pavel Svoboda.

Částka by měla organizacím stačit k zajištění jejich chodu do doby, než obdrží dotaci z Ministerstva práce a sociálních věcí České republiky. Přidělení deseti milionů z krajského rozpočtu schválila již v úterý 5. června Rada Libereckého kraje. Po projednání krajským zastupitelstvem pak rada kraje v srpnu tohoto roku odsouhlasila výši částky pro konkrétní žadatele. Odborná skupina vybrala ze žádostí 95 organizací, které splňují podmínky pro získání finančního příspěvku.

Liberecký kraj organizacím vychází vstříc, aby mohly nepřetržitě poskytovat své služby. „Jde o částky, které již byly za tímto účelem vyčleněny z kraje tohoto roku. Organizacím bude dotace vyplacena nejpozději do letošního prosince. Je to proto, aby poskytovatelé sociálních služeb mohli finanční prostředky použít hned na začátku roku 2019,“ zdůraznila statutární náměstkyně hejtmana pro resort ekonomiky, správy majetku a informatiky Jitka Volfová.

Dotace je určena pro právnické a fyzické osoby, které poskytují sociální služby na území Libereckého kraje a jsou součástí Základní sítě sociálních služeb Libereckého kraje na období 2018–2020. O finanční příspěvek se organizace přihlásily v dotačním řízení na podporu sociálních služeb v Libereckém kraji, které bylo uveřejněno na úřední desce Libereckého kraje. Minimální výše podpory na jednu sociální službu je 50.000 korun. Maximální výše na jednu službu činí 350.000 korun.

Youtube video

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky