Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Kraj poskytne pracovníkům škol a školských zařízení sto tisíc nanomasek za pět milionů

16. 12. 2020

Poskytnutí ochranných pomůcek zaměstnancům středních škol a školských poradenských zařízení, jejichž zřizovatelem je Liberecký kraj, schválili na svém úterním zasedání krajští radní. Celkem by se mezi personál dvaačtyřiceti organizací mělo rozdělit přes 110 tisíc pomůcek za více než 5,2 milionu korun. Záměr ještě musí odsouhlasit krajské zastupitelstvo.

Organizace napříč krajem obdrží nanomasky v počtu dvou balení po padesáti kusech na jednoho zaměstnance. Celkem 2210 pracovníků tak získá 110.500 masek v celkové hodnotě 5.214.495 korun včetně DPH. „Epidemická situace se zhoršuje a vyhlídky nejsou dobré. Proto znovu saháme do vlastních zásob a ochranné pomůcky do škol posíláme. Je zapotřebí, aby zaměstnanci krajských příspěvkových organizací byli proti nákaze chráněni tak, jen to je možné,“ uvedl hejtman Martin Půta.

Pracovníci škol a školských zařízení dostanou zdarma masky z nanotextilie AntiMicrobe Web R. Liberecký kraj kromě toho pokračuje také v distribuci ochranných pomůcek do zařízení sociálních služeb. Minulý týden Hasičský záchranný sbor Libereckého kraje rozvezl ze zásob Libereckého kraje 100 tisíc respirátorů třídy FFP2 v celkové hodnotě 5.929.000 korun včetně DPH.

Jan Mikulička
jan.mikulicka@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226324