Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Liberecký kraj má svůj Strategický plán rodinné politiky

Ing. Kateřina Hájková

Koordinátorka rodinné politiky – projekt Systémová podpora práce s rodinou v LK

  • 10. 09. 2018 00:00
  • Sociální

Sdílet článek

Na Krajském úřadě Libereckého kraje již druhým rokem běží projekt s názvem „Nastavení systémové podpory rodin s dětmi v LK“. Jedním z výstupů tohoto projektu je Strategický plán rodinné politiky LK, který byl schválen na srpnovém zastupitelstvu kraje. V oblasti rodinné politiky se jedná o první strategický dokument, který určí směr a oblasti podpory kraje na následujících 5 let.

Před samotnou tvorbou dokumentu byla realizována dvě rozsáhlá šetření, která mapovala potřeby rodin s dětmi v kraji a také to, jaké možnosti nabízejí místní zaměstnavatelé v rámci slaďování rodinného a pracovního života. Na základě těchto a dalších podkladů pak byly stanoveny cíle a priority rodinné politiky na období od roku 2019 do roku 2023.  Plán obsahuje 22 opatření, která se zaměřují například na podporu neziskového sektoru, zdravého životního stylu a primární prevence, rozšíření rodinných slev, slaďování rodinného a pracovního života a mnoho dalšího. Rodinná politika má významný preventivní vliv a zaměřuje se na podporu rodin při výkonu svých přirozených funkcí. Díky průřezovému charakteru rodinné politiky bylo do přípravy dokumentu zapojeno 8 odborů Krajského úřadu Libereckého kraje, které se také budou podílet na realizaci jednotlivých aktivit. Znění strategického plánu naleznete zde.

 

Projekt „Nastavení systémové podpory rodin s dětmi v LK“ je financován ze zdrojů Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního fondu Zaměstnanost, ze státního rozpočtu České republiky a z rozpočtu Libereckého kraje.

logo eu

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky