Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Liberecký kraj podepsal s libereckou univerzitou memorandum o spolupráci v sociální oblasti

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 19. 01. 2022 11:28
  • Sociální

Sdílet článek

Spolupráce mezi Technickou univerzitou v Liberci a Libereckým krajem úspěšně pokračuje – nově i na poli sociální oblasti. Hlavními tématy memoranda, které dnes obě strany podepsaly, jsou zejména sociální začleňování, zaměstnanost, bydlení, vzdělávání, zdravotní péče či dluhová problematika.

„Jsem nesmírně rád, že se spolupráce s Technickou univerzitou v Liberci rozšířila o další důležitá témata. Podpis memoranda zavazuje kraj společně s vysokou školou pracovat na zlepšení podmínek v sociální oblasti a naplňovat strategii sociálního začleňování na další roky,“ uvedl Petr Tulpa, náměstek hejtmana pro resort sociálních věcí.

„Jako představitel fakulty s výrazným zaměřením na vzdělávání potvrzuji, že témata jako speciální pedagogika, sociální politika, analýza sociálně-psychologických procesů ve výchově a vzdělávání, sociální začleňování cizinců v rámci českého vzdělávacího systému jsou nám blízká a spolupráci na nich v regionu, ve kterém působíme, velmi vítáme, neboť nám pomůže při realizaci praktické přípravy našich studentů. Na straně druhé věříme, že vzhledem k odbornému zázemí můžeme být prospěšní pro Liberecký kraj i při řešení některých palčivých problémů,“ dodal Jan Picek, děkan Fakulty přírodovědně-humanitní a pedagogické Technické univerzity v Liberci.

„Ekonomická fakulta Technické univerzity v Liberci se ve své vědecko-výzkumné činnosti dlouhodobě věnuje také socioekonomickým tématům spojeným s regionálním rozvojem, včetně vývoje cen a příjmů v regionech a malých oblastech, analýz místních trhů práce, situačních analýz konkrétních regionálně specifických otázek apod. Na řešené problémy jsme schopni nahlížet z celé řady různých perspektiv, budovat multidisciplinární týmy napříč jednotlivými pracovišti a fakultami univerzity a pracovat s rozsáhlými datovými sklady celé řady orgánů státní správy. Naše výsledky publikujeme v podobě otevřených dat dostupných pro širokou odbornou veřejnost. Absolventi naší ekonomické fakulty jsou v početné skupině zastoupeni mezi zaměstnanci krajského úřadu a naše spolupráce s Libereckým krajem je – troufám si říci – pro obě strany přínosná a inspirativní. Podpis memoranda proto považuji za velký přínos pro další rozvoj našich vztahů a za příslib nových společensky relevantních projektů,“ doplnil Aleš Kocourek, děkan Ekonomické fakulty Technické univerzity v Liberci.

Příklady oblastí spolupráce v rámci memoranda:

  1. zaměstnanost, bydlení, sociální služby, vzdělávání, zdravotní péče, komunitní práce a komunitních služby, dluhová problematika, prevence kriminality, zdraví a participativní postupy
  2. podpora subjektů zabývajících se poskytováním služeb v oblasti sociálního začleňování
  3. oblast vzdělávání – studentské praxe, seminární práce, výzkum

Za Liberecký kraj memorandum podepsali jmenovitě:

Bc. Martin Půta, hejtman Libereckého kraje

Mgr. Petr Tulpa, náměstek hejtmana pro resort sociálních věcí

prof. RNDr. Jan Picek, CSc., děkan Fakulty přírodovědně-humanitní a pedagogické, Technická univerzita v Liberci

doc. Ing. Aleš Kocourek, Ph.D., děkan Ekonomické fakulty, Technická univerzita v Liberci

Memorandum se uzavírá na dobu neurčitou. Na konci každého roku oba partneři své aktivity vyhodnotí a zaktualizují harmonogram připravovaných akcí na další období.

 

Youtube video

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky