Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Náměstek Svoboda popřál jabloneckým seniorkám k MDŽ

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 08. 03. 2019 00:00
  • Rozvoj
  • Sociální

Sdílet článek

K Mezinárodnímu dni žen pogratuloval sedmdesáti členkám místních klubů seniorů ve středu 6. března v jablonecké Městské sportovní hale náměstek hejtmana Libereckého kraje pro sociální oblast Pavel Svoboda. Na oslavě si s některými také zatančil.

Každou z přítomných podělil náměstek Svoboda květinou a všem popřál, aby si tento významný den užily, a aby si na ně vzpomněli všichni jejich blízcí. Současně připomněl, že u zrodu tohoto svátku stál boj žen po celém světě za rovnoprávnost, a že tato dlouhá cesta není zdaleka u konce.

„Diskriminace žen v řadě oblastí dnes přetrvává. Například u nás stále berou ženy za stejnou práci nižší mzdu než muži, a také důchody žen jsou podle statistik průměrně o dva a půl tisíce korun nižší, než jaké dostávají muži,“ zdůraznil Pavel Svoboda. „Svátek všech maminek, manželek, babiček a partnerek je příležitostí k tomu, abychom si přetrvávající nerovnosti uvědomili. A samozřejmě, abychom ženám nejen na MDŽ poděkovali za všechno, co dávají své rodině a celé společnosti. Není toho málo,“ doplnil.

Ženám popřál k MDŽ také náměstek jabloneckého primátora pro sociální oblast David Mánek. K tanci a poslechu hrála přítomným ve sportovní hale tříčlenná živá kapela. Seniorské kluby, které působí při Centru sociálních služeb Jablonec nad Nisou, ovšem na oslavě MDŽ nezastupovaly jenom ženy. Přišlo i několik mužů, takže oslavenkyně měly koho vzít do kola.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky