Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Náměstek Svoboda předával medaile hráčům hokejové školy

26. 08. 2019

Několik desítek nadaných dětí se sjelo v srpnu do Jablonce nad Nisou, aby na 5. ročníku Letní hokejové školy pod vedením zkušených trenérů pilovalo své hokejové dovednosti. Hokejová škola se konala od 15. do 18. srpna. Akci pravidelně finančně podporuje také Liberecký kraj. Záštitu nad akcí převzali náměstci Pavel Svoboda a Petr Tulpa. 

Letní hokejová škola, kterou pořádá Czech North Hockey, je určená pro talenty ve věku od 7 do 15 let. Výuka se zaměřuje nejen na vylepšení techniky bruslení, držení hole a na vybroušení střelby. Důležitou procvičovanou dovedností je hra na malém prostoru, která je základem současného moderního hokeje.

„S útočníky trenéři procvičují například rychlý start na puk, držení kotouče, zbavení se bránících hráčů a vybruslení ze situace směrem k rychlému zakončení. Obránci se zdokonalovali v pozičním krytí hráče, obratnosti při bruslení zpět a v rychlém přístupu k hráči a jeho bránění,“ upřesnil manažer Letní hokejové školy Miroslav Matějka.

O hokejové talenty se starala pětice trenérů z Liberce, Jablonce nad Nisou a Mladé Boleslavi. Na slavnostním zakončení hokejové školy dostali medaile nejen nejšikovnější hráči, ale i ostatní účastníci školy – na památku.

„Letní hokejová škola je projektem, který nejenže podporuje sportování dětí, ale současně napomáhá vyhledávání nových talentů. Proto akci pravidelně podporujeme,“ doplnil náměstek Pavel Svoboda, který nad hokejovou školou převzal záštitu.

Mgr. Filip Trdla
filip.trdla@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226307