Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Nevlídné počasí přesunulo Zahradní slavnost pod střechu

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 04. 06. 2019 00:00
  • Rozvoj
  • Sociální

Sdílet článek

Celý den plný písniček, tanečních vystoupení, ale i opékání špekáčků nabídla seniorům v Domově důchodců Jablonecké Paseky letošní Zahradní slavnost. Kvůli nepřízni počasí ale muselo vedení této příspěvkové organizace Libereckého kraje přesunout slavnost pod střechu. Se seniory se pobavil také náměstek hejtmana pro sociální oblast Pavel Svoboda.

Na další ročník Zahradní slavnosti dorazili také klienti Domova a Centra denních služeb z Jablonce nad Nisou. Organizátoři pozvali rovněž děti z místní mateřské školy, které vyzdobily nádvoří areálu v Pasekách svými kresbami.

„Slavnost dělá domov už několik let. Počasí nám ale tentokrát moc nepřálo. Přesto věřím, že si všichni Zahradní slavnost užili,“ řekl ředitel domova pro seniory Jan Gabriel.

V zahradě se sice na ohni opékaly špekáčky, ale bez přítomnosti seniorů, kteří by mohli v chladném dni venku nastydnout. Přesto si na nich pochutnali – dovnitř jim špekáčky nosili zaměstnanci domova. Kulturní program sklidil velký potlesk a spoustu písniček si obyvatelé domova důchodců zazpívali spolu s účinkujícími.

„Člověk by si měl v každém dni najít nějakou radost. Radost, kvůli které na ten den později vzpomíná, a kvůli níž stojí za to těšit se na každý příští den. Právě takovým zpestřením života v domově důchodců je dnes už tradiční Zahradní slavnost. Program byl pěkný, naši senioři i zdravotně postižení se dobře bavili. Věřím, že mají na co vzpomínat,“ poznamenal náměstek hejtmana Pavel Svoboda.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky