Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Obrazem - Dětské centrum Liberec, p. o. rozšířilo provoz ZDVOP do nové bytové jednotky v Liberci

16. 05. 2022

Zařízení pro děti vyžadující okamžitou pomoc Paprsek, které je součástí Dětského centra Liberec, příspěvkové organizace Libereckého kraje, působí v Libereckém kraji jako jediné pobytové zařízení pro děti v krizi již 13 let.

Toto krizové zařízení poskytuje dočasný azyl všem dětem, které se dostávají do nezáviděníhodné situace, znenadání zůstávají bez svých rodičů, jsou ohroženy tělesným či duševním týráním, prostředím, kdy jsou nepřijatelným způsobem ohrožena jejich základní práva.

Snahou zařízení je, aby se zde děti cítily co nejvíce doma, aby vyhovělo potřebám všech věkových skupin a zajistilo dětem dostatečné soukromí.

Díky pomoci statutárního města Liberec získalo dětské centrum do pronájmu již druhý městský byt. Zde se podařilo vytvořit dostatečný prostor pro dospívající a velké sourozenecké skupiny dětí. Svůj dočasný azyl zde první děti nalezly na konci března a během dubna se již pěkně zabydlely. Moc se jim i tetám v nových prostorách líbí.  

Velké poděkování patří statutárnímu městu Liberec, které našem krizovému centru do pronájmu tyto byty poskytlo, a zřizovateli, Libereckému kraji, který trvale ve všech aktivitách dětské centrum podporuje.

Mgr. Michaela Krejčová
metodička příspěvkových organizací
michaela.krejcova@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226246
Mobil: 739541519