Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Péči o duševní zdraví podpoří kraj 55 miliony

Anna Vašková

odborný zaměstnanec

  • 17. 05. 2023 10:54
  • Sociální
  • Zdravotnictví

Sdílet článek

Individuální projekt na podporu a rozvoj sociálních služeb schválili členové rady na svém včerejším jednání. Zaměřuje se na pomoc službám, které jsou aktivní při reformě péče o duševní zdraví v regionu. Projekt se plánuje na tři léta, do roku 2026, a přinese do kraje 252 milionů z Evropského sociálního fondu.

Služby, které v rámci tohoto projektu kraj podpoří, budou vracet část ministerské dotace, kterou již obdržely na začátku roku. „Předpokládá se, že celková suma vrácených peněz bude představovat 55 milionů. Je to proto, že u evropského projektu nemůže dojít k souběhu u dotací z evropských peněz a financí z ministerstva,“ objasnil Petr Tulpa, náměstek hejtmana pro resort sociálních věcí.

Pětapadesátimilionové dotace bude možné využít na podporu poskytování sociálních služeb v roce 2023, na financování sociálních služeb nově zařazených do Základní sítě sociálních služeb Libereckého kraje na rok 2023 a na dofinancování sociálních služeb v případě, že neobdrží dostatečnou výši podpory v rámci vícezdrojového financování.

Žadatelé o finanční podporu mohou podávat své žádosti výhradně prostřednictvím aplikace, kterou pro tyto účely pořizuje, spravuje a poskytuje ministerstvo práce a sociálních věcí.

„Peníze budou použity na podporu poskytování sociálních služeb, které mají místní či regionální charakter a jsou uživatelům sociálních služeb poskytovány právě v souladu s místními či regionálními potřebami,“ doplnil náměstek Tulpa.

Žádosti o dotaci lze podat od 3. do 24. července tohoto roku. Aplikace pro podávání žádostí pro rok 2023 je dostupná na Portálu MPSV OK služby – Poskytovatel. Poté budou následovat schvalovací procesy. Peníze získají žadatelé letos v září.

 

Youtube video

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky