Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Pěstounům poděkoval Liberecký kraj Vánočním koncertem

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 19. 12. 2018 00:00
  • Sociální

Sdílet článek

Vystoupení Jabloneckého klarinetového kvarteta si poslechlo v sobotu 15. prosince v Oblastní galerii Liberec – Lázně několik desítek pěstounů z celého Libereckého kraje. Vánoční koncert připravil rodinám sociální odbor Krajského úřadu Libereckého kraje jako poděkování za jejich péči o děti, které by bez nich vyrůstaly v dětských domovech. Hudební odpoledne zpestřilo vyhlášení výsledků soutěže Pěstounská péče v obrázcích a vyprávěních. Vítězům pogratuloval i náměstek hejtmana pro sociální oblast Pavel Svoboda.

Koncertu se zúčastnili jak pěstouni na přechodnou dobu, tak i pěstounské rodiny, které přijaly v posledních letech děti do dlouhodobé péče. Soutěž byla vyhlášena nejen pro děti, ale i jejich náhradní rodiče. Dospělí měli za úkol napsat krátkou glosu na téma, co hezkého jim pěstounství přineslo. Děti pak malovaly své zážitky v pěstounské rodině. Celkem se v soutěži sešlo několik desítek příběhů a obrázků.

„Pěstouni si zaslouží náš obdiv. Díky jejich péči se děti, které nemohou vyrůstat ve své biologické rodině, posouvají na podobnou startovací čáru, na jaké stojí děti z úplných a zabezpečených rodin. Proto jsme pro ně jako takové malé poděkování připravili koncert klarinetového kvarteta,“ zdůraznil náměstek Pavel Svoboda. „Doufám, že naši pěstouni budou příkladem i pro další rodiny, které uvažují o náhradní rodinné péči,“ doplnil.

Jak dodal Pavel Svoboda, v Libereckém kraji bylo umístěno za období posledních dvou let 56 dětí do péče pěstounů na přechodnou dobu. Současně se za tu dobu podařilo nalézt pro 23 dětí dlouhodobou pěstounskou rodinu.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky