Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Přijeďte do Jindřichovic na oslavu

Mgr. Andrea Fulková

vedoucí oddělení tiskového a vnějších vztahů

  • 20. 09. 2019 00:00
  • Sociální

Sdílet článek

Vydat se zpět proti toku času a postupně doputovat až do roku 1959. Tento prožitek si bude moci vyzkoušet každý, kdo přijede v pátek 27. září do Jindřichovic pod Smrkem. Tamní domov důchodců si připomíná 60. výročí svého založení. Oslavy se konají pod záštitou hejtmana Martina Půty. Slavnost začne v deset hodin dopoledne.

Jindřichovičtí připravili pro návštěvníky oslav založení domova důchodců bohatý program. Jeho součástí budou hudební vystoupení, prohlídky všech objektů domova i vyhlídková jízda v kočáře taženém koňmi. Zájemci si budou moci prohlédnout dobové fotografie přibližující historii organizace. Na vile Albert slavnostně zahájí výstavu fotografií Kamily Kolaříkové „Dotek času“. K dostání bude i speciálně vydaný almanach shromažďující dosud nepublikované materiály, zejména unikátní fotografie.

Organizátoři lákají návštěvníky i na překvapení, které bude také souviset s minulostí. „Hovoříme o překvapení, proto nyní mohu říct jen to, že příchozí se mohou těšit na zážitek, kdy na jedné z vil vstoupí pomyslnou bránou času až do roku 1959,“ naznačila Karla Salabová, ředitelka Domova důchodců Jindřichovice pod Smrkem.

Oslavy mají podporu i od řady okolních měst a obcí. Díky tomu bude možné příchozím nabídnout nejen kulturní program, ale i občerstvení. Více informací zájemci získají na webových stránkách domova www.domov-jindrichovice.cz.

Domov důchodců Jindřichovice pod Smrkem je příspěvkovou organizací Libereckého kraje, aktuálně poskytuje své služby celkem 70 seniorkám a seniorům z celého regionu.

 

Zdroj: Mgr. Karla Salabová, DD Jindřichovice pod Smrkem

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky