Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Senioři z několika domovů prožili na Zahradní slavnosti příjemné odpoledne

Jan Mikulička

odborný zaměstnanec vztahů s veřejností

  • 23. 09. 2019 00:00
  • Rozvoj
  • Sociální

Sdílet článek

Obyvatelé z několika krajských domovů pro seniory a zdravotně postižené se sjeli v pátek 20. září do Domova důchodců Jablonecké Paseky pobavit se na Podzimní zahradní slavnosti. Odpoledne zaplnil kulturní program i sportovní soutěže; nechybělo ani opékání špekáčků. Seniory přijel do Pasek pozdravit také náměstek hejtmana Libereckého kraje pro sociální oblast Pavel Svoboda. A neodjel s prázdnou – na památku dostal tričko se znakem domova, které senioři vlastnoručně pomalovali.

Kvůli chladnějšímu počasí přesunulo vedení domova slavnost pod střechu. Spoustu populárních písniček, hlavně z repertoáru Karla Gotta a Waldemara Matušky, zazpíval divákům mezi seniory známý interpret Šimon Pečenka. Na slavnosti vystoupili i Liberečtí harmonikáři.

„Zahradní slavnost děláme už několik let. Senioři se pobaví, dají si něco dobrého k jídlu i pití, potkají se zde i s uživateli jiných domovů. Je to pro ně velká společenská událost,“ řekl ředitel domova Jan Gabriel.

Kulturní program si vysloužil velký potlesk. Spoustu písniček si diváci zazpívali spolu s účinkujícími. A ti otužilejší si zkusili některou ze sportovních disciplín, například trefit míčem koš nebo pyramidu z kelímků. Někteří se pustili i do lukostřelby.

„Člověk by si měl v každém dni najít nějakou radost. Radost, kvůli které na ten den později vzpomíná a kvůli které se těší na další dny. Zahradní slavnost v Jabloneckých Pasekách představuje právě takové milé zpestření. Věřím, že se seniorům i zdravotně postiženým líbila, a že budou mít ještě dlouho na co vzpomínat,“ poznamenal náměstek hejtmana Pavel Svoboda.

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky