Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Sídla několika krajských organizací ze sociální oblasti se dočkají vylepšení

Bc. Žitná (Dědková) Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 18. 10. 2017 15:47
  • Sociální

Sdílet článek

Opravy a vylepšení několika budov, ve kterých sídlí příspěvkové organizace Libereckého kraje odboru sociálních věcí, schválila na svém jednání v úterý 17. října Rada Libereckého kraje. Nejrozsáhlejší rekonstrukce se dočká Domov pro seniory ve Vratislavicích nad Nisou.

Youtube video

V prvorepublikové vile organizace APOSS na Zeyerově ulici v Liberci bude stavebníky provedeno odstranění vlhkosti v suterénu a prvním nadzemním podlaží budovy. Práce už byly zahájeny. Jejich dokončení se předpokládá do konce tohoto kalendářního roku.

„Opravy ve výši přibližně 3,7 milionů korun s DPH bude Liberecký kraj hradit ze svého rozpočtu. Provoz centra denních služeb pro osoby se sníženou soběstačností, ani týdenního stacionáře a dvou tříd ZŠ speciální nebude přitom nijak přerušen,“ vysvětlil náměstek hejtmana pro sociální věci Pavel Svoboda.

Dalším projektem je zateplení obvodových stěn, střech a výměna fasádních výplní otvorů budovy Centra intervenčních a psychosociálních služeb Libereckého kraje ve Dvorské ulici v Liberci. Cílem je snížit energetickou náročnost budovy. Cena zakázky byla vysoutěžena na 4,5 milionu korun včetně DPH a bude financována z Operačního programu Životní prostředí 2014 – 2020. Zateplení budovy s dalšími opravami by mělo být hotové do 30. listopadu letošního roku.

Také Domov důchodců Sloup v Čechách čeká zateplování. Snížení energetické náročnosti levého a pravého podzámčí bude dosaženo zateplením stropu pod nevytápěnou půdou tepelnou izolací. Dále dojde k výměně stávajících dřevěných zdvojených a špaletových oken za dřevěná okna s tepelně izolačními dvojskly v rustikálním provedení a k výměně parapetů. Cena zakázky činí s DPH 3,4 milionu korun.

„Také tato zakázka bude financována z Operačního programu Životní prostředí 2014 – 2020. Práce by měly být hotové v prvním pololetí příštího roku,“ doplnil Pavel Svoboda.

Větší rekonstrukce čeká Domov pro seniory Vratislavice nad Nisou. Bude rozdělena do několika etap. V pavilonu A budou kompletně vyměněny vnitřní rozvody instalací (vodovod, kanalizace, silnoproud, slaboproud, částečně vytápění a vzduchotechnika). Dále dojde v prvním a druhém nadzemním podlaží k úpravám hygienického zázemí pro klienty.

„Ve sklepních prostorách původní kotelny budou dále vybudovány nové šatny a hygienické zázemí pro personál. Současně zde dojde k odstranění vlhkosti a výměně vnitřních rozvodů. Ve venkovním prostoru bude postavena nová přístupová rampa k zadnímu vstupu za kavárnou,“ upřesnil Pavel Svoboda.

Předpokládaná cena činí necelých 13 milionů korun bez DPH. Rekonstrukci bude financovat Liberecký kraj ze svého rozpočtu. Stavební práce budou zahájeny v lednu roku 2018 a měly by být dokončeny v první polovině příštího roku.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky