Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Sociální služby v Libereckém kraji obdržely respirátory

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 06. 11. 2020 13:55
  • Sociální

Sdílet článek

Vybrané, zejména pobytové, sociální služby obdržely během čtvrtka 5. listopadu respirátory třídy FFP 2. Skladové zásoby respirátorů ze Správy státních hmotných rezerv byly uvolněny na základě vládního nařízení. Hasičský záchranný sbor Libereckého kraje zajistil jejich distribuci do vybraných sociálních služeb, konkrétně šlo o pečovatelské služby, týdenní stacionáře, domovy pro osoby se zdravotním postižením, domovy pro seniory a domovy se zvláštním režimem.

„Celkem bylo pro náš kraj uvolněno 101.950 kusů respirátorů třídy FFP 2, což by mělo pokrýt přibližně měsíční spotřebu. Velký dík patří našim hasičům, kteří zajistili závozy přímo do služeb, což není v jiných krajích samozřejmostí,“ uvedl Petr Tulpa, náměstek pro sociální resort Libereckého kraje.

Respirátory obdržely všechny služby poskytující sociální službu na území kraje bez ohledu na to, zda se jedná o příspěvkové organizace kraje, obcí, církevní organizace či soukromé subjekty. Z reakcí mnohých zástupců služeb došlo k rychlému a bezproblémovému doručení.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky