Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Spolek chce zajistit fyzioterapii v domovech seniorů, patronkou je zpěvačka Basiková

Jan Mikulička

odborný zaměstnanec vztahů s veřejností

  • 19. 10. 2021 17:38
  • Sociální

Sdílet článek

Zajistit klientům sociálních služeb potřebnou fyzioterapii, bez níž se pro mnohé stává život daleko obtížnějším. Takové je poslání projektu, s nímž přišel spolek Za lepší život a jehož tváří je zpěvačka Bárta Basiková. Na lepší podmínky se jako první budou moci těšit klienti Domu seniorů v liberecké čtvrti Františkov.

 „Jsme rádi, že se podmínky pro seniory opět o něco zlepší. Účinná fyzioterapie jim uleví od bolestí, zvýší pohyblivost a s tím jde v ruku v ruce i zlepšení nálady. A ne nadarmo se říká, že veselá mysl je půl zdraví,“  prohlásil Petr Tulpa, náměstek hejtmana pro resort sociálních věcí.

„Kvůli nejasnému a roky neřešenému problému sociálně-zdravotního pomezí nikdo nehradí služby fyzioterapie klientům v pobytových sociálních službách. Zdravotní pojišťovny se na placení takové zdravotní péče nepodílejí, poskytovatelé na ni nemají finanční prostředky. Jsme tu proto, abychom tyto peníze získali,“ uvedl za spolek předseda Pavel Svoboda.

Proč se spolek zaměřuje zejména na zajištění fyzioterapie? „Protože právě to je obor léta opomíjený v sociálních službách. Fyzioterapeut by měl být součástí týmu pracovníků každého takového zařízení. Z vlastních zkušeností víme, jak je fyzioterapie prospěšná, z vlastních zkušeností víme, jak je potřeba. Chceme ji dopřát všem, kteří ji potřebují,“ řekl Jan Gabriel, ředitel františkovského Domu seniorů.

Součástí činnosti spolku bude i vyškolení dobrovolníků pro práci v sociálních službách. „Jak ukázala epidemie, v případě výpadku více pracovníků v sociálních službách z důvodů jakékoli epidemie může dojít k ohrožení fungování služby jako takové. Chceme najít dobrovolníky, kteří projdou školením a v případě potřeby budou ochotni pomoci tak, aby bylo vždy postaráno o klienty,“ uzavřel Svoboda.

Kdo chce pomoci dobré věci, může přispět podle svého uvážení. Číslo účtu je 2502042410/2010.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky