Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

TULIPAN bude opět bojovat proti předsudkům

09. 12. 2019

Boj proti předsudkům, jimž musí často čelit lidé s duševním onemocněním, je cílem už tradiční akce Týden s TULIPANEM. Pořádající Sdružení TULIPAN na destigmatizační kampani spolupracuje s Národním ústavem duševního zdraví. Letos se přehlídka koná v týdnu od 9. do 13. prosince. Během těchto dní se na pódiu na náměstí dr. Edvarda Beneše v Liberci představí jako součást adventních trhů hudebníci s handicapem i bez, pod vedením herečky a režisérky Jany Hejret Vojtkové vystoupí Herecké studio Divadla F. X. Šaldy s představením My jsme tu a proběhne také křest básnické sbírky Petra Havla. Návštěvníci se postupně mohou těšit například na mladou talentovanou zpěvačku Sabinu Uxovou, muzikálové melodie v podání Lukáše Randáka a Elis Ochmanové nebo kapelu Ornament. Ve čtvrtek 12. prosince proběhne další pokus o ustanovení Guinessova rekordu. Tentokrát se bude vytvářet z papírových tulipánů nápis NEBOJ SE.

Součástí Týdne s TULIPANEM bude i doprovodný program, v rámci kterého najdou návštěvníci na adventních trzích stánek sdružení s výrobky z chráněných dílen. „Jejich zakoupením přispějete na jejich provoz a podpoříte zaměstnávání osob s duševním onemocněním či jiným zdravotním znevýhodněním,“ sdělila vedoucí chráněných dílen Sdružení TULIPAN Šárka Feige,

Na trzích bude také k dispozici psycholampa, která poskytne zájemcům možnost vyzkoušet si, co prožívají lidé se schizofrenií.

Sdružení TULIPAN provozuje chráněnou dílnu, kde zaměstnává osoby se zdravotním znevýhodněním. V rámci poradenských služeb pomáháme nejenom osobám se zdravotním znevýhodněním, kteří jsou našimi zaměstnanci, ale zároveň všem, kteří potřebují získat informace k řešení jejich problémů. Realizujeme i celou řadu kulturních, volnočasových  a vzdělávacích akcí, jejichž cílem je inkluze mezi zdravou a handicapovanou populací. Sdružení TULIPAN funguje od roku 2004.

TZ: Sdružení TULIPAN z.s.

Mgr. Filip Trdla
filip.trdla@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226307