Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Týden náhradního rodičovství pokračuje

Ing. Hájková Kateřina

Koordinátorka rodinné politiky – projekt Systémová podpora práce s rodinou v LK

  • 18. 10. 2017 14:03
  • Sociální

Sdílet článek

Dne 19. října od 18-ti hodin pořádá liberecká nezisková organizace Amina o.p.s. tematický večer s názvem „Příběhy pěstounství v nás a kolem nás“, a to v rámci Týdne náhradního rodičovství. Akce se uskuteční v kině Varšava a v rámci večera se návštěvníci mohou mimo jiné formou tzv. „živých knih“ seznámit s příběhy pěstounů i lidí, kteří jsou s pěstounstvím profesně a lidsky spjatí či poznat systém náhradní rodinné péče.

Na závěr večera proběhne projekce francouzského filmu „Kluk na kole“, který působivě vypráví syrový příběh dvanáctiletého kluka, odloženého nezralým otcem do dětského domova. Film měl v roce 2011 velký ohlas na filmovém festivalu v Karlových Varech či na Febiofestu.

K dispozici je po celou dobu také kavárna s občerstvením a výtvarná dílna, zaměřená na výrobu šperků z korálků.

Akci pořádá Společnost pro podporu náhradní rodinné péče AMINA o.p.s., v rámci celokrajské kampaně zaměřené na vyhledávání náhradních rodičů s názvem „Mít domov a rodinu – samozřejmost nebo vzácnost“. Vstupné je volné, večer se koná v rámci Týdne náhradního rodičovství, který probíhá pod patronací Libereckého kraje a večer podpořila mimo jiné Nadace J&T.

amina

Společnost Amina o.p.s. se vyhledávání pěstounů věnuje dlouhodobě, formou besed, účastí na Skupině pro vyhledávání náhradních rodičů, která je při Krajském úřadu Liberec, nebo kontaktní propagací na akcích pro veřejnost typu Greenfest či naposledy v sobotu 7. října na dětském dni v Jizerských horách „Víla Izerína“, kterou navštívilo přes 300 rodin a kde připravili zaměstnanci doprovázející neziskové organizace Amina o.p.s. prezentaci a diskusi o významu pěstounství pro děti bez domova, o roli pěstouna, také seznamovali zájemce se systémem pěstounské péče. A protože se jednalo o dětský den, byla součástí také výtvarná dílna s výrobky známé dílny Krasohled.

Kampaň „Mít domov a rodinu (samozřejmost nebo vzácnost?)“, které je Týden náhradního rodičovství součástí,  je obecně zaměřena na propagaci pěstounské péče u široké veřejnosti. Užší, primární cílovou skupinu pro realizátory tvoří zralé rodiny, ideálně žijící aktivním způsobem života, alespoň trochu sociálně orientovaní, s ochotou uvažovat o tom, zda nemohou nabídnout část své životní energie a místo v rodině dětem, které neměly štěstí vyrůst ve své přirozené rodině. Důvodem pro realizaci kampaně je velký nedostatek dlouhodobých pěstounů, což dokazují mimo jiné vysoké počty malých dětí v ústavní péči.

plakat

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky