Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Týden náhradního rodičovství se blíží

01. 10. 2020

Ve dnech 5. až 11. října 2020 se na území Libereckého kraje koná již čtvrtý ročník Týdne náhradního rodičovství, který pořádá pracovní skupina pro vyhledávání náhradních rodičů v rámci kampaně MÍT DOMOV A RODINU – „Samozřejmost nebo vzácnost?“. Kampaň má za cíl zvýšit zájem o náhradní rodinnou péči. Tématem letošního ročníku jsou mýty panující o náhradním rodičovství.

Během týdne se uskuteční akce pro veřejnost po celém Libereckém kraji. Budou to například besedy s odborníky a pěstouny, výstava, či kontaktní bannerová kampaň v ulicích.

V úterý 6. října se v Centru pro rodinu Náruč v Turnově koná beseda pro veřejnost  „Mýty  o pěstounské péči“. Stejný den pořádá Rodinné centrum Maják v Tanvaldu kontaktní kampaň „Najdi náhradního rodiče“, v rámci které můžete společně s odborníky zbořit mýty, které o náhradním rodičovství panují.

Ve středu 7. října zahajuje Centrum Protěž v Krajské vědecké knihovně v Liberci putovní výstavu „Pěstounství jako cesta“. Zahájení bude doplněno výtvarnými dílnami pro děti a hudebním programem. Jablonecká pobočka Dobré rodiny Vás zve na besedu s terapeutkou Mgr. Marcelou Polákovou na téma "Vývojové fáze náhradní rodiny".

V pátek 9. října se v jablonecké pobočce Dobré rodiny bude konat beseda na téma „Historie doprovázení pěstounů na Jablonecku", které bude přítomna sociální pracovnice Magistrátu města Jablonec.

V průběhu týdne bude probíhat kontaktní kampaň, která prostřednictvím bannerů představí mýty o náhradním rodičovství. Na několika místech v Libereckém kraji se můžete zeptat odborníků na náhradní rodinnou péči, kteří Vám budou k dispozici. Bannerová kampaň bude probíhat v Turnově ve vestibulu Nové radnice, v České Lípě v prostoru mezi obchodními domy, v Semilech na Riegrově náměstí a v Liberci na náměstí Dr. Eduarda Beneše a v ulici 5. května.

Některé z původně plánovaných akcí byly s ohledem na současnou situaci zrušeny, ostatní se uskuteční za dodržení hygienických podmínek a dle současných nařízení vlády. Bližší informace o jednotlivých akcích naleznete na webu kampaně www.mitdomovarodinu.cz.

 

Více informací poskytne:

Mgr. Kateřina Blažková

katerina.blazkova@kraj-lbc.cz

485 226 244 / 778 543 226

Logolink TNR

Mgr. Filip Trdla
filip.trdla@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226307
Mobil: 770134419