Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Úředníci dali použitým věcem druhou šanci. Pomohli českolipské charitě

Jan Mikulička

odborný zaměstnanec vztahů s veřejností

  • 15. 04. 2021 12:28
  • Sociální

Sdílet článek

Oblečení, obuv, hračky, domácí spotřebiče a další věci, které někdo považuje za nepotřebné, ale druhému pomohou. Právě tyto věci přinášeli úředníci do charitativní sbírky Dejte věcem další šanci, kterou 9. dubna pořádal Krajský úřad Libereckého kraje. 

Sbírka je pořádána vždy na jaře a na podzim již šest let po sobě odborem sociálních věcí Krajského úřadu vždy pro potřeby některé z charitativních organizací Libereckého kraje. A jednou za rok je vybrána jako obdarovaný právě Farní charita Česká Lípa. 

Pojďme pomoci dát nový život věcem, které se k běžné potřebě pořád ještě hodí. Celkem jsme shromáždili sto až sto dvacet balení, pytlů či krabic, plných různých předmětů. Těší mne, že osud lidí v nouzi není krajským úředníkům lhostejný," řekl Petr Tulpa, náměstek hejtmana pro resort sociálních věcí.

„Jsme vděční za to, že jsme byli s Farní charitou Česká Lípa opět osloveni a obdarováni. Poskytujeme věci ve třech Šatnících v České Lípě, Novém Boru a v Mimoni, máme i další sociálních služby, v nichž najdou věci své uplatnění,“ poděkovala za darované věci ředitelka Farní charity Česká Lípa Eva Ortová, která dary ze sbírky symbolicky převzala od náměstka Tulpy.

Věci Farní charita Česká Lípa následně poskytne prostřednictvím charitativních šatníků svým klientům z azylových domů, sociálně aktivizačních služeb pro rodiny s dětmi a všem dalším, kteří se nacházejí v nouzi. Stejně tak ale sbírka a následné aktivity organizace přispívají k tomu, že je eliminován zdánlivý odpad a zabraňuje se zbytečnému plýtvání ještě funkčními věcmi. „Velké díky za plný tranzit darů. Zvlášť v této nelehké době,“ dodala Eva Ortová.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky