Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

V Českodubském domově důchodců už neplatí zákaz návštěv

Bc. Markéta Žitná (Dědková)

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 12. 03. 2018 00:00
  • Sociální

Sdílet článek

S účinností od 12. března je odvolán zákaz návštěv, který byl v Domově důchodců Český Dub platný od 31. ledna letošního roku. Příbuzným a blízkým již nic nebrání v kontaktu s obyvateli domova.

Vedení domova se rozhodlo nepopulární opatření zrušit na základě objektivních informací. „Poslední data epidemiologů jsou příznivější, stav se zvolna vrací k normálu. Poradili jsme se i s lékařkou, která poskytuje péči naprosté většině našich klientů,“ uvedl Radim Pochop, ředitel Domova důchodců Český Dub. Podle jeho slov, byl již nejvyšší čas. „Už to bylo opravdu dlouhé a obyvatelům bylo líto, že návštěvy k nim stále nemohou. Jsme moc rádi, že můžeme zákaz zrušit,“ dodal ředitel domova.

Zákaz návštěv je nepopulární opatření, ke kterému v domově přistupují v jen nezbytných případech. Opatření je přijímáno s cílem ochránit zdraví klientů. Starší lidé jsou citlivější, a jejich organizmus se s nemocí mnohem hůře vypořádává. O zrušení dočasného zákazu bude veřejnost informována, příbuzným budou rozeslány informativní SMS.

Domov důchodců Český Dub je příspěvkovou organizací Libereckého kraje. Ve dvou sociálních službách nabízí celkem sto míst.

 

TZ/Domov důchodců Český Dub

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky