Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

V domově pro seniory v Českém Dubu žijí oslavou Velikonoc, přijel i Korálek

13. 04. 2022

Po pauze, která kvůli covidové epidemii trvala dva roky, přijel 13. dubna do Domova důchodců Český Dub znovu dětský soubor Korálek. Děti představily svůj program plný písniček, koled, říkadel a scének. Akce se konala díky podpoře Nadace Syner.

„Věřím, že dneškem se znovu vracíme do normálních časů. Časů, kdy nebyl problém zvát k nám do domova nejrůznější vystupující,“ uvedl Radim Pochop, ředitel českodubského domova pro seniory. Jak upozornil, i v době covidové nebyla dlouholetá spolupráce s nadací přerušena. „Sice jsme nemohli organizovat kulturní akce, ale nadace nám i v minulých letech poskytla několikrát věcné dary. Spolupráce si vážíme právě pro její mnohaletou kontinuitu,“ dodal Pochop.

Součástí středečního programu bylo nejen kulturní pásmo koled, říkanek a básniček, každý z obyvatel domova navíc dostal velký dárkový balíček, který byl pořízen z finančního daru nadace. „Jsme rádi, když můžeme pomoci zpříjemnit svátky zdejším obyvatelům. A dnešek je výjimečný tím, že jsme se vrátili po tak dlouhé pauze. Máme z toho opravdu radost,“ uvedla Iva Urbanová z Nadace Syner, která se středečního setkání osobně zúčastnila. 

Domov důchodců je příspěvkovou organizací Libereckého kraje, poskytuje služby seniorům a seniorkám z celého regionu.

Mgr. Filip Trdla
tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu
filip.trdla@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226307
Mobil: 770134419