Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Vzdělávání a cesta k novému zaměstnání

Ing. Kateřina Hájková

Koordinátorka rodinné politiky – projekt Systémová podpora práce s rodinou v LK

  • 02. 09. 2020 08:49
  • Sociální

Sdílet článek

Dělat smysluplnou práci, vzdělávat, pomáhat najít práci těm, kteří chtějí pomoci. O to se zasloužil projekt 3K pro praxi financovaný z Evropského sociálního fondu realizovaný Sdružením TULIPAN, z.s. a vzdělávací a poradenskou společností AABYSS s.r.o., který během dvou a půl let pomohl více jak stovce osob z Libereckého kraje. Na podzim na něj naváže projekt 3K pro praxi II, který se opět zaměří na osoby se zdravotním znevýhodněním, na rodiče vracející se po rodičovské dovolené do práce a na nezaměstnané osoby starší 50 let.

Pro každého účastníka je připraveno individuální kariérové poradenství, motivační kurzy cílené na orientaci na trhu práce, kurzy digitální gramotnosti, pracovní diagnostika a tréninky pracovního uplatnění, doprovodné sociální činnosti jako je arteterapie, muzikoterapie a další. Velkým přínosem je, že člověk na sobě pracuje, potkává se s novými lidmi, může sdílet své zkušenosti a naskytnou se mu nové příležitosti, ať už je to zajímavé pracovní místo nebo rekvalifikační kurz, který by si sám nemohl dovolit zaplatit. Pro účastníky z řad rodičů je zajištěno hlídání dětí po dobu účasti na projektových aktivitách.

Zájemci se mohou podívat na webové stránky projektu https://www.3kpropraxi.cz/

Nové termíny kurzů začínají již na přelomu září a října.

Projekt je financovaný z Evropského sociálního fondu, pro účastníky jsou veškeré aktivity zdarma.

 

Osoby na mateřské/rodičovské dovolené a osoby starší 50 let se mohou obrátit na společnost AABYSS s.r.o., tel. 739 454 700

Osoby se zdravotním postižením a osoby starší 50 let se mohou obrátit na Sdružení TULIPAN z.s., tel. 777 677 903

Propagační plakát k projektu naleznete pod tímto odkazem - plakát ke stažení.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky