Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Z krajského krizového fondu poputuje milion a půl na zajištění humanitární pomoci

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 10. 02. 2021 11:16
  • Sociální

Sdílet článek

Kraj poskytne dotaci pro organizace poskytující pomoc osobám starším 65 let a osobám s průkazem ZTP. Tyto instituce v době nouzového stavu výrazně pomáhaly v boji s koronavirovou pandemií. Finanční podpora pokryje jejich náklady za období leden až únor 2021.

„Dotace pokryje finanční náklady na dva měsíce včetně výdajů na pohonné hmoty, dohody o provedení práce, ale i další materiální a technické vybavení, jakou jsou potraviny, léky a hygienické potřeby pro osamělé seniory a osoby se zdravotním postižením,“ uvedl Petr Tulpa, náměstek hejtmana pro resort sociálních věcí.

Přehled podpořených organizací:

organizace

částka v Kč

ČČK Liberec

438.576

ČČK Jablonec

300.210

ČČK Semily

161.640

ADRA Turnov

113.671

KS Kontakt Liberec p. o.

225.593

Sociální služby p. o. Česká Lípa

260.310

CELKEM

1.500.000

 

Youtube video

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky