Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Zámecká slavnost tak trochu jinak

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 09. 12. 2019 00:00
  • Magazín
  • Sociální

Sdílet článek

Zámecká slavnost tak trochu jinak – tak zněl název naší tradiční zámecké slavnosti, která se v sobotu 23.11.2019 konala již po desáté. Proč změna názvu a proč tak trochu jinak?  Devět předchozích ročníků se slavnost konala vždy koncem léta v celém zámeckém areálu domova. Jenže v letošním roce jsme se pustili do rekonstrukce kuchyně, a tak byl ještě v září v parku složen stavební materiál a stravování fungovalo v náhradním režimu. Protože jsme nechtěli naše obyvatele ani rodiny a další příznivce připravit o tradiční setkání, vymysleli jsme namísto zahradní slavnosti, slavnost Zámeckou. Slavnost se tedy nekonala ve venkovních prostorách, ale uvolnili jsme prostory uvnitř zámku – proto název “tak trochu jinak“ – jiné místo konání
i termín – ten se nesl v předadventním duchu. Do zámku jsme umístili nejen divadla, tvořivé dílničky pro děti a fotokoutky, ale v celém dostupném interiéru byly stánky s občerstvením (dílem vyrobeným i našimi zaměstnanci), stánky s různými dárkovými předměty a také malé posezení s promítáním fotografií ze života domova. Zpívalo se nejen s Jiřím Helekalem,
ale i se sborem s Nového Boru, s Lucií El Gabani i s se skupinou Řemdih. Počasí nás nemohlo zaskočit, protože se vše odehrávalo v příjemně vytopených částích zámku. Pestrý program byl určený nejen našim obyvatelům, ale i jejich rodinám, dětem a všem, kteří nás ten den navštívili. Poděkování patří  nejen všem účinkujícím, ale i všem našim zaměstnancům, kteří se na přípravě a realizaci celé slavnosti osobně podíleli a společnými silami vytvořili skutečně příjemné a slavnostní prostředí. Celé zábavné odpoledne bylo zakončeno krásným ohňostrojem, který byl důstojnou tečkou za celou slavností.

Další ročník slavnosti již plánujeme opět v obvyklém čase i prostoru tak, abychom si užili závěr léta i prázdnin.

Text: Mgr. Dagmar Žaloudková, ředitelka, Domov důchodců Sloup v Čechách, příspěvková organizace

Sdílet článek

Zpět

Další aktuality

Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky