Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Setkaly se rodiny pěstounů na přechodnou dobu

08. 11. 2018

Tradiční setkání pěstounských rodin z Libereckého kraje, které uspořádalo oddělení sociální práce, odboru sociálních věcí Krajského úřadu Libereckého kraje, se konalo o prvním listopadovém víkendu v Horském hotelu Stráž v Jablonci nad Jizerou.

Na setkání byli pozvaní pěstouni na přechodnou dobu z celého kraje a jim svěřené děti, včetně biologických nezletilých dětí pěstounů. Setkání se zúčastnili téměř všichni zařazení pěstouni na přechodnou dobu a jejich rodiny, nejmladším dětem bylo několik měsíců.

Program pátečního podvečera zahájila přednáškou Zdeňka Svobodová na téma Kde čerpat sílu a zdroje pro další péči o děti. Po přednášce přítomné pěstouny zástupkyně krajského úřadu informovaly o aktuální situaci i zaváděných novinkách v pěstounské péči na přechodnou dobu v rámci Libereckého kraje a následně měli všichni prostor pro vzájemné sdílení zkušeností z praxe.

 V sobotu pokračoval program přednáškou Pražského kreativního centra Loono s praktickými ukázkami na téma Na prevenci a zdraví záleží. Den účastníci zakončili wokrshopem na téma arteterapie, na kterém měli pěstouni možnost si vyrobit a odvézt své vlastní podzimní aranžmá.

Po dobu programu pro pěstouny se o dětské účastníky víkendového setkání vzorně staraly pracovnice Centra volného času Arabela v Liberci, které pro děti připravily zajímavé aktivity, a pečovaly i o úplně nejmladší účastníky setkání. Např. si děti zahrály jak v přírodě, tak i v prostorách hotelu nebo si vyrobily svícen.

Pěstouni na závěr sobotního odpoledne ocenili možnost zúčastnit se společného podzimního setkání pod záštitou krajského úřadu, které není v ostatních regionech úplně běžné. Pěstouni i jejich děti hodnotili program i pobyt kladně a projevili zájem setkávat se a sdílet svoje radosti i strasti v průběhu péče o svěřené děti. Pro příště by opět uvítali uspořádat setkání pouze pěstounů na přechodnou dobu a jejich rodin a to opět v rámci celého Libereckého kraje.

Bc. Lenka Klimentová
lenka.klimentova@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226324
Mobil: 602684299