Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Dalších více než 6 milionů rozdělí kraj organizacím působícím v sociální oblasti

Jan Mikulička

odborný zaměstnanec vztahů s veřejností

  • 19. 06. 2019 00:00
  • Sociální

Sdílet článek

Dalších více než šest a půl milionu korun rozdělí Liberecký kraj sedmnácti organizacím, které poskytují sociální služby v regionu. Ve spojení s již dříve uvolněnou částkou dva a půl milionu se jedná celkem o prostředky ve výši přes devět milionů korun. Záměr musí ještě na svém červnovém zasedání posvětit krajské zastupitelstvo.

„Těší mne, že jsme mohli podpořit organizace, které si stanovily ušlechtilý cíl pomáhat potřebným, nemocným i umírajícím. Není vyloučeno, že jejich služeb jednou využijeme i my sami,“ řekl Pavel Svoboda, náměstek pro resort sociálních věcí.

Odbor sociálních věcí Krajského úřadu Libereckého kraje obdržel během dubna sedmnáct individuálních žádostí od sociálních organizací. Byla mezi nimi například liberecká obecně prospěšná společnost Fokus, která žádala o příspěvek na chráněné bydlení pro lidi s duševním onemocněním. Kraj ji podpořil částkou 404.050 korun.

Mezi žadateli byl taktéž krajský Hospic svaté Zdislavy v Liberci. Ucházel se o čtvrt milionu korun na odborné sociální poradenství; příspěvek v požadované výši obdržel. Sto osmdesát tisíc korun putuje na provozování denního stacionáře organizace Buona Strada, která poskytuje služby klientům především s Alzheimerovým onemocněním. Na provoz azylových domů pak obecně prospěšná společnost Návrat získala od kraje tři sta padesát tisíc korun.

Youtube video

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky