Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Den otevřených dveří přilákal do Dětského centra desítky lidí

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 01. 11. 2019 00:00
  • Sociální

Sdílet článek

Desítky návštěvníků se přišly podívat ve čtvrtek 31. října v rámci Dne otevřených dveří do Dětského centra Liberec, příspěvkové organizace Libereckého kraje. Zařízení, které poskytuje péči nejmenším dětem, o něž se rodiče nejsou schopni starat, si prohlédl také náměstek hejtmana Libereckého kraje pro sociální oblast Pavel Svoboda.

Dětský domov poskytuje zdravotně-sociální a výchovnou péči dětem od narození do tří let věku, v případě sourozenců až do šesti let. Vedle dětského domova v Dětském centru funguje také Paprsek, zařízení pro děti vyžadující okamžitou pomoc. Centrum provozuje i poradnu, v níž nabízí pomoc rodičům nebo rodinným příslušníkům, kteří potřebují pomoci v osvojení si dovedností spojených s péčí o dítě, popřípadě v ošetřování dítěte se specifickými potřebami.

„Den otevřených dveří se vydařil. Přišlo několik desítek návštěvníků. Byli to buď naši sponzoři a partneři, nebo zájemci o pěstounskou péči, případně o pomoc naší poradny,“ uvedla ředitelka Dětského centra Liberec Jindřiška Korečková s tím, že v současné době v centru žije 38 dětí. Kapacita dětského domova a Paprsku činí dohromady 40 dětí.

Náměstek hejtmana Pavel Svoboda se podíval do prostor Dětského centra už po několikáté. S ředitelkou Korečkovou probral aktuální situaci domova i Paprsku. „Ne všechny děti se podaří hned umístit do náhradní rodinné péče. Na Dni otevřených dveří se mohli návštěvníci přesvědčit, že je o ně v našem Dětském centru Liberec dobře postaráno. Jsem rád, že se sem přišli podívat i někteří zájemci o náhradní rodinnou péči, protože pěstounů jak na přechodnou dobu, tak i dlouhodobých máme trvalý nedostatek,“ poznamenal Pavel Svoboda.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky