Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Den rodiny ve znamení pěstounské péče

Ing. Kateřina Hájková

Koordinátorka rodinné politiky – projekt Systémová podpora práce s rodinou v LK

  • 13. 05. 2019 00:00
  • Sociální

Sdílet článek

Při příležitosti Dne rodiny se kampaň MÍT DOMOV A RODINU „Samozřejmost nebo vzácnost?“ zaměří na problematiku sourozeneckých skupin. V březnu 2019 měl totiž Krajský úřad Libereckého kraje v evidenci 61 sourozeneckých skupin, což představuje oproti roku 2017 téměř dvojnásobný nárůst. Nejčastěji se jedná o dvoučlenné sourozenecké skupiny, výjimkou však nejsou ani vícečetné skupiny. Cílem minikampaně ke Dni rodiny je zvýšit počet žadatelů o pěstounskou péči, kteří by přijali právě sourozence.

 

Přehled akcí:

14. května, od 9.30

Otázky a odpovědi k tématu pěstounské péče – Amina o.p.s.

Dokážete si představit, že vás bude doma o jednoho víc? Být pěstounem znamená i šanci pro vás. Akce proběhne v Rodinném centru Mateřídouška.

 

14. května, od 16 hodin

Rodinná grilovačka v Majáku – MDC Maják Tanvald

Od 16 hodin se v prostorách přilehlé zahrady u Mateřského a dětského centra Maják v Tanvaldu koná rodinná akce pro veřejnost. Více naleznete zde.

 

15. května, od 15 do 18 hodin

Program na téma Piráti – CPR Náruč

Sraz účastníků je v 15 hodin v Zahradní restauraci B&Bejby v Turnově. Připravena bude rukodělná dílna, rodinné aktivity a zookoutek. Více informací naleznete zde.

 

15. května, od 15 hodin

Výlet s pěstounskými rodinami – Centrum Protěž

Sraz zájemců je v 15 hodin před Městským úřadem ve Vratislavicích nad Nisou.

 

17. května

Trutnovský den pro rodinu - Centrum DAR

Na trutnovském náměstí Centrum DAR představí svou činnost. Zároveň zde bude probíhat bohatý kulturní program. Více infromací naleznete zde.

 

V rámci minikampaně také Farní Charita Česká Lípa uspořádala anketu na téma "Umisťování sourozeneckých skupin do náhradní rodinné péče", ze které bude vytvořen článek do zpravodaje s cílem zvýšit povědomí veřejnosti o této problematice.

Rodina v centru na Den rodiny vyhlásí výherce akce #mojerodina. Bližší informace naleznete zde

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky