Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Komise vybrala firmu, která postaví nový domov pro postižené v Nové Vsi u Chrastavy 

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 18. 11. 2021 09:58
  • Majetek a investice
  • Rozvoj
  • Sociální

Sdílet článek

Radní Libereckého kraje schválili výběr firmy, která postaví nové domácnosti pro osoby se zdravotním postižením v Nové Vsi u Chrastavy. Jejich provozovatelem je krajská příspěvková organizace APOSS Liberec. Ze sedmi nabídek přihlášených do veřejné zakázky byla hodnotící komisí vybrána nabídka společnosti CL-EVANS Česká Lípa, která byla ekonomicky nejvýhodnější.  

„Základním hodnotícím kritériem pro zadání veřejné zakázky byla ekonomická výhodnost nabídek, tedy nejnižší nabídková cena. Tu nabídla společnost CL-EVANS,“ potvrdil Zbyněk Miklík, náměstek hejtmana pro resort ekonomiky, majetku, investic, veřejných zakázek a informatiky.

Nabídková cena je 49.223.795,81 Kč bez DPH, tj. 56.950.322,28 Kč včetně DPH. Stavba bude financována z 85 % z Integrovaného regionálního operačního programu, z 5 % ze státního rozpočtu a 10 % částky zaplatí Liberecký kraj ze svého rozpočtu.  

Závazek spolufinancování a předfinancování projektu celkem do výše 51.150.000 Kč byl schválen zastupitelstvem kraje již 26. listopadu 2019. Navýšení závazku spolufinancování a předfinancování projektu do výše 68.445.854 Kč musí ještě 30. listopadu 2021 projednat krajští zastupitelé.

Projekt je součástí takzvané transformace, tedy přestěhování handicapovaných klientů z dosud jimi obývaných prostor ústavního typu do bytů, v nichž mají větší soukromí a kde s pomocí pečovatelek žijí podobně jako zdraví lidé. V Nové Vsi u Chrastavy najde nový domov devět osob, převážně žen.

„Tímto krokem jsme v podstatě zahájili první stavební práce, které budou pokračovat i ve dvou dalších lokalitách ve Vratislavicích nad Nisou,“ doplnil Petr Tulpa, náměstek hejtmana pro resort sociálních věcí.

 

Youtube video

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky