Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Liberecký kraj aktualizuje Základní síť sociálních služeb

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 20. 09. 2023 11:37
  • Sociální

Sdílet článek

Nové rozvojové záměry v oblasti sociálních služeb, změny u těch stávajících anebo odhad výnosů. To vše přináší aktualizace Základní sítě sociálních služeb Libereckého kraje pro rok 2024. Vychází ze strategického dokumentu krajského odboru sociálních věcí, kterým je Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb Libereckého kraje 2024–2026.

„Každoroční aktualizace sítě přináší změny u kapacit některých poskytovatelů spojených s připravovaným střednědobým plánem. Ty obsahují zejména přijetí rozvojových záměrů jako výstupů komunitního plánování. S ohledem na změnu kapacit služeb byly u některých z nich zohledněny předpokládané náklady a výnosy. Zaměřili jsme se také na nutné formality, jako je například název organizací, počet úvazků a další,“ uvedl Petr Tulpa, náměstek pro resort sociálních věcí.

Celková kapacita v Základní síti sociálních služeb (ZS LK) v roce 2024:

  • pobytové služby (předmětem dotace jsou lůžka): 2.662 lůžek
  • ambulantní a terénní služby (předmětem dotace jsou úvazky): 944,86 úvazku pracovníků v přímé péči

Celkový nárůst úvazků v ZS LK pro rok 2024 oproti roku 2023 je:

  • 102 lůžek u pobytových sociálních služeb (zejména nové pobytové zařízení v Lomnici nad Popelkou)
  • 44,87 úvazku u ambulantních a terénních sociálních služeb
Youtube video

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky