Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Na vánočních trzích představili své výrobky klienti z 31 organizací

Jan Mikulička

odborný zaměstnanec vztahů s veřejností

  • 28. 11. 2019 00:00
  • Sociální

Sdílet článek

Andělé vytvoření z korkového špuntu nebo vánoční stromek upletený z provázků. Vlastnoručně vyrobené vánoční ozdoby představili na tradičních vánočních trzích Krajského úřadu Libereckého kraje ve středu 27. listopadu zdravotně postižení, senioři, lidé léčící se ze závislosti a další klienti chráněných dílen. Své nápady zde předvedlo na 31 organizací z celého kraje.

Vánoční prodejní výstavu připravuje pod patronací náměstka hejtmana pro sociální oblast Pavla Svobody každý rok sociální odbor krajského úřadu. Vedle domovů pro seniory a organizací, které se starají o zdravotně handicapované a další potřebné, přivezli letos na trhy své výrobky také lidé z Oblastní charity Liberec, žáci Střední odborné školy Liberec nebo spolek Síť pro rodinu. Jako každý rok i letos trhy přilákaly téměř tisíc návštěvníků.

„Jsme spokojení. Hlavně ráno tady nebylo k hnutí. Prodali jsme skoro všechno, zpátky domů toho moc nepovezeme,“ prozradila jedna z prodávajících.

Každý nabízený výrobek je originál, ručně vytvořený. Lidé si mohli vybírat z nepřeberného množství — svíčky, adventní věnce, vánoční figurky, keramické nebo proutěné košíky, přírodní mýdla, papírová přáníčka, zapichovátka do květináčů s vánočními motivy, ozdoby na vánoční stromeček, sváteční prostírání a mnoho dalších drobností. Své zastoupení zde mělo také pletené nebo háčkované zboží.

„Pro klienty chráněných dílen jsou vánoční trhy velkým svátkem, na který se připravují dlouho dopředu. A mají radost, že se jejich výrobky lidem líbí a že je o ně zájem,“ zdůraznil náměstek Pavel Svoboda. „Výstava nabízela spoustu hezkých věcí. Trhy pořádáme už mnoho let. Jsem rád, že u návštěvníků mají pořád velký úspěch.“

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky