Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Organizace Klára pomáhá z.s. zve na konferenci „Podpora pečujících osob a osob pozůstalých na Liberecku“

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 15. 10. 2019 00:00
  • Rozvoj
  • Sociální

Sdílet článek

Konference se uskuteční v úterý 22. října 2019 v Liberci v budově Krajského úřadu LK od 10. hod. Na konferenci budou představena témata, která se týkají pomoci pečujícím osobám, těm, kteří dlouhodobě pečují o osobu blízkou a tudíž jsou nepostradatelnou součástí rodinné péče. Dotkneme se také problematiky pozůstalých osob. Věříme, že zájem o konferenci bude korespondovat s rozvojem Libereckého kraje i Města Liberec a toto téma se stane prioritou.

Konference je určena nejen pro pečující osoby, také pro sociální pracovníky, pracovníky sociálních služeb v přímé obslužné péči, úředníky úřadů práce, sociálních i zdravotnických odborů radnic a širokou veřejnost.

Záštitu nad konferencí převzala radní Libereckého kraje pro řízení rezortu hospodářského a regionálního rozvoje, evropských projektů a územního plánování paní Radka Loučková Kotasová a náměstek hejtmana pro řízení rezortu sociálních věcí pan Pavel Svoboda.

Přihlásit  na konferenci se můžete na našich webových stránkách www.klarapomaha.cz. nebo telefonicky na  737 233 889 – Alena Kejzarová, koordinátorka pro Liberecký kraj.

Představení organizace Klára pomáhá z.s.- pomoc pečujícím, pomoc pozůstalým

Klára pomáhá je zaměřená zvláštním, a v České republice stále ještě unikátním, směrem – na pomoc osobám, které dlouhodobě pečují o osobu blízkou a také na pomoc osobám pozůstalým.

Většina z nás se setká během života se situací, kdy je nutné postarat se o člena rodiny. Nemoc či úraz způsobí, že člověk potřebuje pomoc nejbližších. Pokud taková situace trvá déle, dlouhé měsíce či roky, potřebuje i pečovatel pomoc, podporu, také on potřebuje péči svého okolí.             

Lidé, kteří se na nás obracejí, jsou  osoby, které se starají o své rodiče, lidi se zdravotním postižením, také o děti s onkologickým onemocněním, autismem, nebo děti s jiným závažným onemocněním, pro které se obtížně hledá místo v nemocničních zařízeních aj. Druhou skupinou jsou lidé, kteří ztratili někoho blízkého, ať už po dlouhodobé péči nebo náhle.

Organizace Klára pomáhá z.s. funguje od roku 2012. V současnosti působíme v několika krajích české republiky – v Libereckém kraji, dále v Jihomoravském kraji i na Vysočině, také v Olomouckém kraji. Máme zde kontaktní centra nebo přímo poradny pro pečující a pozůstalé.

Pozůstalým pomáháme systematicky od roku 2015. Zde volíme spíše individuální formy podpory, zaměřené na provázení přirozeným obdobím truchlení po ztrátě blízkého člověka. Pomáháme pozůstalým po dlouhodobé péči, i těm, kteří o svého blízkého přišli náhle. Není pro nás důležitý oficiální vztah mezi zemřelým a pozůstalým.

Zabýváme se tématy, které stále ještě nestojí v centru pozornosti širší veřejnosti, tedy ani médií a politické reprezentace. Důležitá je proto osvěta. Také z tohoto důvodů pořádáme zde v Liberci výše uvedenou konferenci.

TZ: Alena Kejzarová, koordinátorka Libereckého kraje

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky